StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

Fatović se može pohvaliti kako je dobio i Olympiacos i PRO Recco u gostima: ‘Ovakvog suparnika u njegovom domu možeš dobiti prvenstveno ako..‘

Piše Tonči Vlašić
1. ožujka 2023. - 23:27

SKUPINA ‘A’

Rezultati 9. kola, srijeda, 1. ožujka, Vouliagmeni: NC Vouliagmeni – Olympiacos 6:14, Milano: PRO Recco – Zodiac CNA Barceloneta 8:9, Hannover: WASPO 98 Hannover – Dinamo Tbilisi 8:10, Kragujevac: Radnički – Jadran Split 11:13.

Poredak: 1. Zodiac CNA Barceloneta 24 boda, 2. Olympiacos 22 boda, 3. PRO Recco 21 bod, 4. NC Vouliagmeni 13 bodova, 5. Jadran Split 10 bodova, 6. Radnički Kragujevac 9 bodova, 7. WASPO 98 Hannover 3 boda, 8. Dinamo Tbilisi 3 boda.

Raspored 10. kola, igra se 22. ožujka, Barcelona: Zodiac CNA Barceloneta – Olympiacios, Split: Jadran – NC Vouliagmeni, Lavagna: PRO Recco – WASPO 98 Hannover, Tbilisi: Dinamo – Radnički Kragujevac.

Pamtit će se 9. kolo u skupini ‘B’. Prvo, Dinamo Tbilisi je gubio kod WASPO 98 Hannovera s 8:4, a na kraju ostvario prvu pobjedu 10:8. Zodiac CNA Barceloneta je nakon trijumfa u Pireju, sad slavila i kod PRO Recca, koji je bio domaćin u Milanu, i to nakon što joj je prije mjesec dana talijanski velikan očitao lekciju usred Barcelone.

Zatim, splitski Jadran je slavio u gostima kod Radničkog u Kragujevcu, te evo i njega u igri za plasman na završni turnir gdje će sigurno igrati Olympiacos, koji je u grčkom derbiju pokazao Vouliagmeniju tko je tko. Za Final 8 su sigurni i PRO Recco, te Zodiac CNA Barceloneta. Traži se četvrti?

Na sjeveru Italije Elvis Fatović je uzvratio Sandru Suknu za poraz u Barceloni. Što se dogodilo? Činjenice, PRO Recco je u nedjelju osvojio Kup Italije, imao u 48 sati tri utakmice. Očito se potrošio, i igrajući, i slaveći novi uspjeh.

-  Da, osjetio se na njima umor. Mi smo imali sličnu situaciju prije ogleda sa splitskim Jadranom. Ako ne kreneš dobro u utakmicu, teško se vaditi protiv ekipe koja je svježa. Mi smo bili svježi, i odlično smo krenuli, ali Recco ima veliku kvalitetu, te se vratio. Međutim, uspjeli smo pobijediti. U odnosu na utakmicu u Barceloni, koju smo izgubili 11:5, velika razlika je bila naša igra u obrani. U prvoj utakmice je naš napad bio loš, a obrana katastrofalna. Sad obrana sjajna – javio se Elvis Fatović nakon 9:8 uspjeha kod prvaka Europe.

Unai Aguirre, vratar Zodiac CNA Barcelonete, sa ‘stotinu ruka’!

- Odličan golman. Ovakog suparnika u njegovom domu možeš dobiti prvenstveno ako vratar ima sjajnu večer, a on je bio sjajan pogotovo na igraču manje. Kad ga krene, stvarno je nesavladiv.

Martin Famera, Alberto Munarriz i Felipe Perrone su po dva puta tresli mrežu aktualnog prvaka Europe, koji je imao samo jednog baš raspoloženog igrača u napadu, Australca Aarona Youngera s tri pogotka. I tako je zahvaljujući pobjedi kod Sukna, Zodiac CNA Barceloneta preuzela vrh s 24 boda. Olympiacos Marka Bijača i Andra Bušlje je drugi s 22 boda, PRO Recco je treći bodom manje od grčkog prvaka. Četvrti je Vouliagmeni s 13 bodova, a splitski Jadran Nikše Dobuda ima tri boda manje od četvrtog...  

Fatović je slavio kod Olympiacosa i PRO Recca ove sezone!

-  Već iduće kolo dočekujemo Olympiacos, i pobjedom protiv njega možemo potvrditi prvo mjesto, ali sad je teško govoriti o toj utakmici jer sad igrači odlaze u svoje reprezentacije, a tu ćemo utakmicu igrati kad se vrate s nastupa u Svjetskom kupu gdje će imati šest utakmice u sedam dana. Pitanje je u kakvom će se stanju vratiti. Inače, ostajem pri onome što sam već rekao nekoliko puta, najvažnije je doći na Final 8 jer je teško reći ja bih ovu ekipu za suparnika u četvrtfinalu ili onu. Svatko tko dođe na Final 8 ima priliku otići do kraja – naglasio je Fatović.

Bijač i Bušlje su Vouliagmeni u njegovom domu dobili sa 14:6, Bijač je zaustavio 7 od 13 udaraca domaćina u okvir gola. Marin Tomasović i Jerko Marinić Kragić su s po četiri pogotka bili junaci u napadu 13:11 pobjede splitskog Jadrana u Kragujevcu. Marko Macan i Hrvoje Benić, koji je postigao jedan pogodak, igrali su za WASPO 98 Hannover u 8:10 porazu kod kuće od Dinama iz Tbilisija. WASPO 98 Hannover je minutu i 17 sekundi prije kraja druge četvrtine vodio s 8:4 i više nije postigao niti jedan pogodak, a Dinamo dva do kraja druge četvrtine, dva u trećoj i dva u četvrtoj četvrtini.

Zodiac CNA Barceloneta je nakon osam poraza u međusobnim susretima dobila PRO Recco!

20. travanj 2024 10:17