StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

Elvis se prošetao Poljudom, te je i dalje rame uz rame sa Sandrom, Marko i Androm

Piše Tonči Vlašić
7. veljače 2023. - 21:43

Elvis Fatović se s CNA Barcelonetom prošetao Poljudom, dobio Jadrana s 9:5. Pamtit će se, 22. minuta, dvije minute do kraja treće četvrtine, Rino Burić je postigao prvi pogodak za domaćina, a od 20. minute na semaforu je svjetlilo 0:7.

Visoki presing španjolskog prvaka od početka, plus sjajni Unai Aguirre na vratima. Ni 15 obrana odličnog Mate Anića na vratima Jadrana nije moglo naškoditi Fatovićevoj momčadi. Nikša Dobud je u kapici Jadrana dobio samo dvije prave lopte na poziciji dva metra. Elvis je obranom usmjerio napad domaćina na njegovu slabiju stranu...

image

Jadran Split - Zodiac CNA Barceloneta

Bozidar Vukičević/Cropix

Pobjedu je ostvario i Sandro Sukno sa svojim PRO Reccom. Očekivano, prvak Europe je bez problema svladao u Tbilisiju posljednji Dinamo s 13:3. Poveo je 5:0, na poluvremenu imao 5:1...

Olympiacos je s 5:1 dobio treću četvrtinu u Pireju protiv oslabljenog Radničkog, te slomio otpor gostiju, koji su ‘rupe’ nastale odlaskom Vica i Radulovića, te zbog ozljeda i bolesti, popunili juniorima. Marko Bijač i Andro Bušlje su nastupili za domaćina. Bijač je imao 7 obrana.

Slavio je i drugi grčki euroligaš, Vouliagmeni, i to u gostima s 14:11 protiv WASPO 98 Hannovera za kojeg je od Dubrovčana nastupio Hrvoje Benić, ali ne i Marko Macan. Benić je postigao tri pogotka. Grčki sastav je dobio drugu četvrtinu sa 6:2, poveo s 9:6, te više nije ispuštao prednost.

SKUPINA ‘A‘

Poredak: 1. PRO Recco 18 bodova, 2. Olympiacos 18 bodova, 3. ZODIAC CNA Barceloneta 18 bodova, 4. Vouliagmeni 10 bodova, 5. Radnički 8 bodova, 6. Jadran Split 7 bodova, 7. WASPO 98 Hannover 3 boda, 8. Dinamo Tbilisi bez boda.

Raspored 8. kola, 18. veljače: Radnički – Olympiacos, PRO Recco – Dinamo Tbilisi, NC Vouliagmeni, CNA Barceloneta – Jadran.

20. travanj 2024 12:51