StoryEditorOCM
VaterpoloPOČELA EUROPSKA LIGA PRVAKA

Elvis pobijedio, a nezadovoljan, Andro, Marko i Alex zaustavili prvaka Europe, Nikša ostavio Marka i Hrvoja praznih ruku

Piše Tonči Vlašić
15. studenog 2022. - 21:03

Elvis Fatović je pobjedom kod Dinama otvorio sa svojom Barcelonetom novu sezonu najjačeg europskog klupskog natjecanja. Španjolskog prvaka predvodio je u vodi veliki Felipe Perrone sa četiri pogotka. Dinamo će pamtiti kako je prvu četvrtinu dobio s 4:2, a nakon toga je Barceloneta napravila 5:0. Na kraju plus šest (14:8).

- Jesam li zadovoljan? Ne, pogotovo otvaranjem utakmice. Prvu četvrtinu smo bili loši u obrani i u napadu. Poslije smo odigrali dosta bolje, imali kontrolu, ali, kažem, nismo počeli kako treba. Od početka sezone se tražimo. Stoji, imamo 4,5 novih igrača, ostali smo bez Granadosa, ali unatoč tome ovo nije ono što očekujemo od nas ove sezone. Dobro je jedino što se ovo događa sad. Očekujem kako ćemo poslije biti dosta bolji – rekao je Fatović, trener španjolskog prvaka nakon pobjede u Tbilisiju.

Marko Bijač i Andro Bušlje, te Alex Papanastasiou zaustavili Sandra Sukna u Pireju, Olympiacos je bio uspješniji 9:7 od PRO Recca, branitelja naslova. Zanimljivo, nakon prve četvrtine 1:0 za domaćina, na poluvremenu 2:1, uoči zadnje četvrtine 3:3, a zatim zadnja četvrtina 6:4. Bijač je branio, Bušlje je postigao jedan, a Papanastasiou dva pogotka. PRO Recco je sredinom treće četvrtine poveo s 3:2, Olympiacos je serijom 3:0 stigao do vodstva koje više nije ispustio.

- Dosta plivanja, igre 6 na 6, malo isključenja. U zadnjoj četvrtini se otvorilo u napadu. Nama je ovo bila prva jaka utakmica ove sezone. Nismo imali neke trening utakmice s nekim jakim, čekali smo ovu utakmicu i bez prave provjere u prvenstvu. Bilo je puno grešaka s naše i njihove strane. Međutim, zadovoljni jer smo osvojili baš vrijedne bodove. Cilj je biti bolji ove nego prošle sezone. Nema euforije jer smo dobili prvaka Europe. Nismo zaboravili kako smo i prošlu sezonu odlično otvorili, do nove godine pobjeđivali, a na kraju nismo izborili Final 8 – rekao je Bušlje.

U drugom dubrovačkom ‘okršaju‘, onom u Hannoveru slavio je Nikša Dobud sa splitskim Jadranom protiv domaćina, WASPO 98 Hannovera za kojeg igraju Marko Macan i Hrvoje Benić. Pobjeda hrvatskog doprvaka 10:8. Vodio je WASPO 98 Hannover na kraju treće četvrtine sa 7:6. Potom 4:0 Jadrana u zadnjoj... Benić je postigao jedan pogodak za domaćina, Macan i Dobud se nisu upisali u strijelce. Luka Bukić je s tri pogotka bio prvi strijelac Jadrana i utakmice.

- Odigrali smo lijepu utakmicu, šteta što smo na kraju prokockali prilike za bod(ove). Naša prva jaka utakmica. Nažalost poraz, ali smo ostavili dobar dojam. Nama je ovo znak kako možemo igrati protiv najjačih ekipa, pogotovo kod kuće. Unatoč ovom porazu želja je opet izboriti plasman na Final 8. Borit ćemo se – naglasio je Macan.

Kolo će zaključiti Radnički i Vouliagmeni u Kragujevcu.

 U 2. kolu skupine ‘A‘, 29. studenog, Fatović je gost Vouliagmenija, Macan i Benić idu u Kragujevac kod Radničkog, Bijač i Bušlje u Tbilisi, a Dobud dočekuje Sukna.

SRIJEDA JE DAN ZA SKUPINU ‘B‘

U srijedu, 16. studenog, u akciju će skupina ‘B‘. Jug Adriatic osiguranje je domaćin AN Brescia, talijanskom doprvaku, koji je kroz kvalifikacije izborio elitu. Utakmica u Gružu počinje u 19 sati.

U isto vrijeme kreće ogled Sabadell – Ferencvaros. U 19.30 sati u Berlinu igraju Spandau 04 i Novi Beograd, a od 20 sati CN Marseille i OSC.

26. travanj 2024 11:56