StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

Elvis Fatović pokazao Jugu kako treba igrat protiv Radničkog u Kragujevcu, Nikša Dobud ‘plesao‘ protiv Ferencvarosa

Piše Tonči Vlašić
9. veljače 2022. - 21:05
Nikša Dobud u dva metra Ferencvarosa, tri puta je Dubrovčanin, centar splitskog Jadrana, prevario obranu mađarskog sastava u 9:7 pobjediPaun Paunović/Cropix
SKUPINA ‘A‘

Rezultati 9. kola, utorak, 8. veljače, Pirej: Olympiacos – AN Brescia 5:8, srijeda, 9. veljače, Kragujevac: Radnički – CNA Barceloneta 3:9, Split: Jadran – Ferencvaros 9:7, Beograd: Novi Beograd – Dinamo Tbilisi 19:7.

Poredak: 1. AN Brescia 23 boda, 2. Novi Beograd 17 bodova, 3. Ferencvaros 16 bodova, 4. Olympiacos (Marko Bijač i Andro Bušlje) 16 bodova, 5. CNA Barceloneta (trener Elvis Fatović) 14 bodova, 6. Jadran Split (Nikša Dobud) 9 bodova, 7. Radnički 7 bodova, 8. Dinamo Tbilisi bez boda.

Evo ovako treba kod Radničkog – 'poručio' je Jugašima Elvis Fatović čija je CNA Barceloneta s 9:3 dobila osvajača Kupa Srbije i aktualnog pobjednika Regionalne lige usred Kragujevca.

Jugaše u Regionalnoj ligi čeka gostovanje kod Radničkog. Prošle sezone to je bilo finale, igralo se na neutralnom terenu, u Zagrebu. Radnički je postao prvi klub iz Srbije pobjednik lige. Ove sezone će njihov (prvi) međusobni ogled odlučiti tko će biti pobjednik ligaškog dijela, a što donosi domaćinstvo završnog turnira.

Iako Jugašima u toj utakmici igra i bod, a Radničkom samo pobjeda, najbolje je ovo što je napravio Fatović sa španjolskim prvakom u 9. kolu skupine 'A' europske Lige prvaka – dobiješ prvu četvrtinu sa 7:0, vodiš na poluvremenu 8:0. I onda si miran. Šalu na stranu, ma Radničkom nije bilo do šale. Prvi pogodak je postigao u svom bazenu nakon 20 minuta i 9 sekundi igre!

Devet pogodaka za pobjedu u 9. kolu postigao je i splitski Jadran koji je u Poljudu s 9:7 dobio Ferencvaros, do jučer drugoplasirani sastav skupine. Jadran je (opet) odlično otvorio utakmicu. Poveo s 3:0, Nikša Dobud je ugradio u to vodstvo dva pogotka. Ferencvaros je uzvratio istom mjerom, a nakon toga nova serija Jadrana, još 'gora' nego prva - četiri pogotka za redom. Ferencvaros nije uspio još jednom izaći iz minusa.

Dobud osim što je pogađao za 1:0 i za 3:0, pogodio je i za 7:3, a taj njegov treći pogodak je potez za prste polizat. Majstorija. 'Bal na vodi'. Oslobodio se čuvara, pobjegao mu, ostao sam u dva metra, dobio loptu okrenut leđima golu, te je desnom rukom ubacio preko ramena u gol. Soma Vogel, mađarski vratar, nije mogao ništa. Mogao je samo plakat. Treća pobjeda Jadrana. Najveća. Prethodno je u Poljudu dobio Dinamo iz Tbilisija, te Radnički. 

OLYMPIACOS POPUT RADNIČKOG, PRVI POGODAK TEK U TREĆOJ ČETVRTINI

Olympiacosov igrač Georgios Dervisis naciljao je nakon minutu i 53 sekunde igre u trećoj četvrtini bliži kut gola Petra Tešanovića, vratara AN Brescie. Taj pogodak ne bi bio ništa poseban da nije bio tek prvi pogodak Olympiacosa u derbiju 9. kola! 

AN Brescia, koja je prvo poluvrijeme dobila s 4:0, povela je tri minute poslije prvog pogotka Olympiacosa, kad je bio isključen Andro Bušlje, s 5:1, zatim imala i pet pogodaka viška (6:1). Marko BIjač je branio prve tri četvrtine. Zaustavio je devet od petnaest udaraca AN Brescie u okvir gola. Međutim, kad domaćina u napadu nije išlo....

Raspored 10. kola, srijeda, 23. ožujka, Budimpešta: Ferencvaros – Zodiac CNA Barceloneta, Tbilisi: Dinamo – Radnički Kragujevac, Split: Jadran – Olympiacos, Brescia: AN Brescia – Novi Beograd.

26. travanj 2024 10:03