StoryEditorOCM
VaterpoloHALO ŠPANJOLSKA

Elvis Fatović osvojio novi trofej, igračima dao slobodno te će u miru pogledati na televiziji derbi iz Gruža: ‘Ha, večeras ne mogu izgubit!‘

Piše Tonči Vlašić
13. listopada 2023. - 09:52

Dobri smo bili, baš dobri, i to bez Munnariza, te bez Australca. Munarizz nije igrao minute, i ne zna se, nažalost, kad će opet zaigrat. Moramo i dalje bez njega, a zna se o kakvom je igraču riječ - javio se Elvis Fatović iz Barcelone. Uzeo je u Španjolskoj novi trofej. Ovo mu je treća sezona na klupi CNA Barcelonete, tek je počela treća, a on je već s njom na devet osvojenih trofeja. Protekle dvije sezone je uzeo sve domaće, oba naslova prvaka, što je najvažnije, te isto tako oba i u preostala tri natjecanja, a sad je u španjolskom Superkupu, prvom trofeju koji se dijelio u novoj sezoni, nastavio niz. Bez greške je u domaćim natjecanjima, a protivnik za ‘kantu‘ bio mu je također euroligaš, Astrapool Sabadell. Rezultat 10:5 za Fatovićevu ekipu. 

- Poveli smo s 3:0. Imali i veću razliku. Najbliže što su nam se uspjeli približiti bilo je tri razlike u trećoj četvrtini. Kontrolirali smo rezultat. Odigrali odlično obranu. Napad treba popravit, ali ‘ubili‘ smo igrom u obrani. Odličan nam je bio igrač manje - priča Fatović, koji je trenersku karijeru počeo u svom Jugu nakon što je poslije finala europske Lige prvaka, poraza od PRO Recca u Milanu 2007. objesio kapicu o klin. 

Prvu momčad Juga vodio je od 1. srpnja 2008. godine, pa do kraja kalendarske 2011. godine (sve tri sezone prvak Hratske, prve dvije pobjednik Kupa Hrvatske, osvajač 2009. godine prvog izdanja Regionalne lige). I prije nego je napustio klupu matičnog kluba, reprezentacija. Pomoćnik Ratku Rudiću skupa s Vjekom Kobešćakom. Potom nakon zlata na Olimpijskim igrama u Londonu sjeo je na klupu australske reprezentacije, te na njoj bio sve do ljeta 2021. godine. Nakon toga povratak u klupski vaterpolu, i u Europu. 

image

Pred kamerama nakon utakmice, poraza u Beogradu od Novog Beograda u polufinalu Final 8 europske Lige prvaka - Elvis Fatović, trener Zodiac CNA Barcelonete

Tonči Vlašić/

Elvis je dva puta odveo CNA Barcelonetu u završnicu europske Lige prvaka. Prve godine je pao od PRO Recca u četvrtfinalu s 11:10, ove godine u polufinalu od Novog Beograda na peterce. Nakon te utakmice je gledao suce. Došlo mu je da ih ‘izljubi‘... Novu sezonu u eliti otvorio je s dvije pobjede, razbio kod kuće Spandau 04, a zatim izvukao bodove u Grčkoj kod Vouliagmenija pobijediši s pogotkom razlike.   

- Lijepo smo prošli u Grčkoj, ali da smo igrali dobro, nismo. Tamo smo samo u prvoj četvrtini primili pet pogodaka, gubili smo potom s tri razlike, ali kraj smo odigrali odlično. Bila je to naša prva prava utakmica ove sezone. Sve do tad su bile utakmice po deset razlike. Kad je tako ne možeš steći nikakvu sliku kakav si. S druge strane Vouliagmeni je obučena ekipa, dobri na nogama. Nemoj zaboravit kako su i oni bili u polufinalu Final 8 u Beogradu. Treba biti oprezan u svakoj utakmici. Tko je promislio kako će Spandau dobiti u 2. kolu kod kuće Marseille nakon što smo ga mi ‘razbili‘... - ističe Elvis, koji je nagradio svoje slobodnim danom nakon osvojenog trofeja, te će u miru večeras pogledat na televiziji utakmicu Jug Adriatic osiguranje - Jadran Split iz Gruža (20 sati). U 5. kolu Regionalne lige prvi sudar dvije najjače hrvatske momčadi. Tko će slaviti?  

- Teško je prognozirat. Jug sa svojim načinom igre, u situaciji kad nema klasičnog centra, može biti neugodan Jadranu. Već sam rekao, Jug ima izvanrednu ekipu. Neću se miješat u Vjekov posao, ali mogu pretpostavit na koga će ‘igrati‘, s kim će ulaziti na dva metra, koga će ‘povući‘, te pokušati iznenaditi Jadrana. Jug ukoliko u tome bude uspješan može biti itekako neugodan. S druge strane Jadran ima kvalitetu. To je neupitno.

image

Otac i sin, Elvis i Loren Fatović, nakon finala SP-a 2017. u Budimpešti kad je Loren s Hrvatskom osvojio zlato

Tonči Vlašić/

Ne možeš izgubiti večeras? (Elvisov sin Loren igra od ove sezone za splitski Jadran, danas prvi put kontra Juga).

- Ha, ne mogu. To je sigurno.

Najvažnije, nije izgubio sad sa svojom CNA Barcelonetom protiv Astrapool Sabadella u borbi za španjolski Superkup, te je sve manja i manja razlika između broja trofeja koje je osvojio kao igrač (19) i kao trener (španjolski Superkup u sezoni 2023./24. je njegov 15. trenerski trofej).  

02. svibanj 2024 12:05