StoryEditorOCM
VaterpoloDIVLJA LIGA

Elvis Fatović je sam odradio svoj posao na ždrijebu, dok su Marko Potrebica i Frano Mašković neočekivano dobili pomoć

Piše Tonči Vlašić
18. srpnja 2022. - 13:19

Elvis Fatović je izvlačio prvi, zatim Marko Potrebica i na kraju Frano Mašković, ali kako je na Stradunu bio legendarni Đero, nije ždrijeb Divlje lige mogao proći bez njega. I tako je on bio uz goste te voditelja Rafaela Barkiđiju, koji je 'dirigirao' ovogodišnjim 'plesom kuglica' budući je sve išlo izravno u programu Libertas televizije.

Istina, najuspješniji kapetan u povijesti Juga, jedini koji je dva puta dizao prvi 'kantu' klupskog prvaka Europe, danas trenera španjolskog prvaka CNA Barcelonete, sam je odradio svoj dio posla. On je odlučio tko otvara kvalifikacije, tko su sudionici kvalifikacijske skupine 'A'. Kuglicu s imenom Plaža ispod katamarana (Srebreno) prvu je izvukao, te novu ekipu oslobodio na taj način obveze 1. kola kvalifikacija. Zatim je izvukao Batahovinu, koja će u 1. kolu igrati protiv Srebreno, a kako je potom izvukao Lukovicu i Plažu ispod Petke, legendarni PIP, doznali smo tko to igra u četvrtak, 21. srpnja, prvog radnog dana. Obje utakmice igrat će se u Platu. Batahovina i Srebreno u 17.40 sati, Lukovica i Plaža ispod Petke u 18.30 sati. Fatović je izvukao još i Sustjepan mali muo, koji je, kao i Plaža ispod katamarana, slobodna na startu. Čeka Dinko Tomić i ekipa iz Rijke dubrovačke pobjednika Lukovica – PIP, a bolji iz ogleda Batahovina – Srebreno će u 2. kolu na Plažu ispod katamarana.

image

Elvis Fatović i Rafael Barkiđija

Božo Radić/Cropix/

Zatim Marko Potrebica, koji je pored Đera uspio izvući koju kuglicu. Prvo su izvukli Uvalicu, koja je dobila slobodno u 1. kolu, a zatim su 'složili' tri para kvalifikacijske skupine 'B': Palace – Lozica (pobjednik će u 2. kolu na Uvalicu), a preostala dva para se križaju u 2. kolu (Uvala Lapad – Sovrnja Doli za koju brani od 1997. godine aktualni predsjednik Gradskog vijeća, te Turčin Danče – Komarda za koju igra novinar LTV-a, Rafael Barkiđija). Uglavnom, ždrijebom, bar je tako izgledalo, nisu bili zadovoljni ni Potrebica, ni Barkiđija, jer, želja je obojici zaigrati u glavnom turniru.

image

Đero, Marko Potrebica i Rafael Barkiđija

Božo Radić/Cropix/
image

Đero, Marko Potrebica i Rafael Barkiđija

Božo Radić/Cropix/

I onda je na red došao Hamlet, Frano Mašković, koji se pored Đera uspio izboriti da izvuče svaku drugu kuglicu kad se odlučivalo tko će zauzeti poziciju broj dva u skupinama glavnog turnira. Prve četiri su bile rezervirane za četiri najbolja sastava posljednje Divlje lige (prvak Kamen mali, nositelj skupine 'A', zatim doprvak FUN H2O Mlini je bio nositelj skupine 'B', trećeplasirana Elita nositelj skupine 'C', te Kokoti na vrhu skupine 'D').

Tko će s prvakom u skupinu 'A' glavnog turnira? Đero: 'Porporela!'. Tko će s doprvakom u skupinu 'B' glavnog turnira? Mašković: 'PVG Gruški mul!'. Tko će s Elitom u skupinu 'C' glavnog turnira? Đero: 'Crvene stijene Orašac!'. Tad je bilo jasno tko je u skupini 'D' s Kokotima, ali da sve bude kako treba Mašković je otvorio posljednju kuglicu: 'Pasjača Popovići!'.

image

Đero, Frano Mašković i Rafael Barkiđija

Božo Radić/Cropix/

Naravno, u svaku skupinu glavnog turnira će upasti po dvije momčadi iz kvalifikacija. Glavni turnir počinje u subotu, 30. srpnja. Igraju se tad u Mlinima utakmice 1. kola u skupinama 'A' i 'B', dan poslije, 31. srpnja, u akciju će sastavi iz skupine 'C' i 'D'.

Finale je u Portu oko Velike Gospe. Nakon dva ljeta bez, evo opet Divlje lige.

01. svibanj 2024 20:51