StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

Elvis čvrsto na vrhu, tko će biti drugi, a tko treći u skupini ‘A‘? Bijač: ‘U oba slučaja čeka nas u Beogradu težak put do naslova‘

Piše Tonči Vlašić
26. travnja 2023. - 23:19

Marko Bijač i Andro Bušlje su ugostili Nikšu Dobuda u 12. kolu, Olympiacos je u svom domu opravdao ulogu favorita, te dobio splitski Jadran s 10:7. Ulogu favorita opravdao je i Zodiac CNA Barceloneta Elvisa Fatovića, koja je slavila sa 16:7 kod WASPO 98 Hannovera Marka Macana i Hrvoja Benića. Nije bilo dileme ni u Kragujevcu tko je bolji, PRO Recco Sandra Sukna je sa 16:8 nadigrao Radnički. Prethodno je Vouliagmeni sa 14:9 uzeo tri boda u Tbilisiju protiv Dinama.

Fatović, trener španjolskog prvaka, drži vrh skupine ‘A’ s 33 boda, Sukno, koji vodi talijanskog prvaka (i europskog), drugi je s 30 bodova, a Bijač i Bušlje su s grčkim prvakom treći s 28 bodova. Oni su osigurali nastup na završnom turniru u Beogradu. Četvrti je Vouliagmeni sa 17 bodova, Jadran ima 14. Dva su kola do kraja. Može li i Dobud na Final 8? Teško jer je Vouliagmeni međusobno bolji (pobjeda kod kuće 13:12, a u Splitu 10:10). Jadran bi trebao osvojiti četiri boda više od Vouliagmenija, a samo šest je bodova u igri do kraja. 

Iduće kolo je Jadran gost PRO Recca, a u zadnjem dočekuje WASPO 98 Hannover. Vouliagmeni je iduće kolo gost Fatovića, a u zadnjem kolu dočekuje Radnički.

Bijač je protiv Jadrana imao 14 obrana, Bušlje je postigao jedan pogodak. Dobud, Macan i Benić se nisu upisali u strijelce u 12. kolu.

- Jadran je pokazao kako je dobra momčad. Nije nam bilo lako. U napadu nismo pronalazili najbolja rješenja, dok smo u obrani bili vrlo dobri. Kad se sve zbroji, ostvarili smo jednu mirnu pobjedu. Nismo briljirali. Imamo dosta prostora za napredak, a nadam se kako ćemo pravi biti na završnom turniru – javio se Bijač iz Pireja.

Na zadnja tri mjesta u skupini su Radnički s 9 bodova, Dinamo Tbilisi sa 6, te WASPO 98 Hannover s 3 boda.

Tko će biti prvi, tko drugi, a tko treći u skupini? Fatović ima dva domaća zadatka, Vouliagmeni i Dinamo. Sukno također, prvo čeka Jadran, a zatim Olympiacos. Bijač i Bušlje će prije puta u Italiju dočekati Dinamo. Dakle, utakmica PRO Recco – Olympiacos će odlučiti tko će biti drugi, a tko treći.

‘Moraš biti pravi u sve tri utakmice!‘

Ako bi ostao ovaj poredak i nakon što se odigraju zadnja dva kola, prvog dana Final 8 u Beogradu, u srijedu, 31. svibnja, u četvrtfinalima bi igrali AN Brescia – Vouliagmeni, Novi Beograd – Olympiacos, Ferencvaros – PRO Recco, te Jug Adriatic osiguranje – Zodiac CNA Barceloneta (Loren Fatović protiv oca Elvisa).

- Slažem se s tvrdnjom kao svaka ekipa, koja dođe na Final 8, ima izglede osvojiti naslov, ali najmanje po meni će u tom slučaju imati Vouliagmeni protiv Brescie. Što se nas tiče, nećemo imati niti jedan lak zadatak, bili drugi ili treći na kraju u skupini ‘A‘. U oba slučaja čeka nas u Beogradu težak put do naslova – naglasio je Bijač, koji je bio prvak Europe 2016. s Jugom, te 2020. s PRO Reccom.

25. travanj 2024 12:55