StoryEditorOCM
VaterpoloISPISALE POVIJEST

Dvije male iz Gruža, Cavtajka Kristina Hanzijer i Dubrovkinja Nika Alamat, osvojile sa splitskim Jadranom Kup Hrvatske!

Piše Tonči Vlašić
19. prosinca 2021. - 20:54

Prvi trening smo imale prije šest i pol godina. Krenule smo skupa trenirati i igrati vaterpolo – istaknula je Kristina Hanzijer. Ona je iz Cavtata, a Nika Alamat iz Dubrovnika. Obje su Jugašice, koje, kako dubrovački klub ne igra sa seniorskom ekipom, nastupaju za prvu ekipu splitskog Jadrana, koji je u sjajnom finalu Kupa Hrvatske u Zagrebu izborio pobjednički pokal. Uspio je to nakon što je početkom posljednje četvrtine gubio od Mladosti s 10:7 (izjednačio je na 10:10 te su odlučivali peterci), a u odluci na peterce promašio prva dva...

I Kristina, i Nika su igrale u finalu, bodrio ih je trener Aljoša Kunac, svjetski prvak iz Melbournea 2007. (povijesno prvo zlato hrvatskih vaterpolista na velikom natjecanju), bodrile su ih i ostale igračice Jadrana, ali i one njih. Inače, klub sa Zvončaca, koji je obnovio svoju priču s vaterpolisticama 2019. godine, prvi put je osvojio Kup Hrvatske, te su se na kraju i dvije male iz Gruža okitile s zlatnom medaljom. I one su ispisale povijest Jadrana.

image
Vaterpolistice Jadrana - pobjednice Kupa Hrvatske 2021. godine. Za splitski sastav igrale su i Kristina Hanzijer iz Cavtata i Nika Alamat iz Dubrovnika
Tonči Vlašić

Čestitala im je, i pohvalila ih, i kapetanica Jadrana, reprezentativka, MVP finala, Ivana Butić. Donijela im je pobjednički pokal, kako bi slika, za uspomenu, za Dubrovački, bila potpuna.

Kristina je rođena 2004. godine, Nika je dvije godine mlađa. Treniraju u Gružu pod paskom Siniše Zonića. Nije im ovo prva medalja, nije ni prva zlatna, već druga. Kao kadetkinje su bile prve s Jugom, ali im je ovo prvi seniorski trofej.

Što su poželjele u trenucima slavlja, nakon pobjedničkog kupanja, slikavanja?

Ponoviti ovo, ako bude moguće jednog dana sa svojim Jugom!

03. svibanj 2024 03:33