StoryEditorOCM
VaterpoloLIGA PRVAKA

Dubrovčani potegnuli do Poljuda, Sandro nakon što je slavio kod Lorena: ‘Niti jedan dan se nisam probudio da mi je bilo teško otići na posao‘

Piše Tonči Vlašić
19. ožujka 2024. - 22:32

Goran Sukno je skupa s Nenom Perišem pratio ogled 2. kola četvrtfinalne skupine ‘A‘ europske Lige prvaka u Splitu između splitskog Jadrana i PRO Recca, kojeg vodi njegov mlađi sin Sandro. Talijanski sastav, koji ove sezone lovi četvrti uzastopni trijumf, a što nikad nitko nije uspio u povijesti najelitnijeg europskog klupskog natjecanja, nije dozvolio iznenađenje.

Sjajnim otvaranjem utakmice, vodstvom 7:2, ‘ubio‘ je utakmicu. Istina, ponadao se domaćin kad je s tri pogotka u nizu stigao do 5:7, ali vrlo brzo je sve bilo po starom. PRO Recco je dobio i drugu utakmicu u četvrtfinalnoj skupini u kojoj je na startu uništio francuskog prvaka, CN Marseille s 15:8, dok je Jadran i dalje bez boda. Poražen je kod Novog Beograda u 1. kolu s 15:11. I tamo je krenuo loše (2:8)…

- Nije neka naša najbolja predstava, ali smo odigrali odlično na početku. Kontrolirali smo utakmicu. Bili smo agresivni – rekao je Sandro. Opravdani su, kaže, razlozi zbog čega igra PRO Recca u Poljudu neće dobiti visoku ocjenu.

- Umorni smo, na izmaku snaga nakon Europskog i Svjetskog prvenstva. Planiram im nekako dati slobodno. Mi smo klub s najviše reprezentativaca. Fizički su i psihički umorni, pogotovo Talijani, koji su igra protiv Hrvatske u finalu SP-a. Sad ih trebamo malo odmoriti, te raditi za kraj sezone jer uvijek Recco cilja na najviše – rekao je Sandro, koji je treću sezonu trener PRO Recca.

Finulo je 10:13. Aleksandar Ivović je s četiri pogotka bio prvi strijelac PRO Recca i utakmice, a Loren Fatović s tri pogotka prvi strijelac Jadrana.

- Jadran je sa suženim rosterom bio organiziran. Nije gubio glavu - dodao je 33-godišnji Cavtaćanin, koji je u svih devet natjecanja do sad osvojio trofej (tri europska Superkupa, te po dva naslova prvaka Europe, prvaka Italije, te Kupa Italije).

PRO Recco hita prema Final fouru, koji će se igrati na Malti početkom lipnja. Dobio je svih šest u skupini prvog kruga u kojoj su mu suparnici bili Olympiacos, Jug Adriatic osiguranje i Dinamo Tbilisi. Ni u domaćim natjecanjima ne zna za poraz, uzeo je već jedan trofej, europski Superkup. Kako je voditi vaterpolski Real Madrid?

- Zanimljivo, živiš stalno pod stresom. Uvijek je cilj pobjeđivati. U jednu ruku je to motivirajuće, nije lako, a u drugu ruku uživam svaki dan. Niti jedan dan se nisam probudio da mi je bilo teško otići na posao. Dok tako bude, bit ću trener – naglasio je Sandro.

U drugoj utakmici 2. kola skupine ‘A‘ Novi Beograd je dobio CN Marseille u Francuskoj s 14:13. PRO Recco i Novi Beograd imaju po 6 bodova, Jadran i CN Marseille bez boda. U 3. kolu, 2. travnja, PRO Recco je gost Novog Beograda, a Jadran Split dočekuje CN Marseille.

Do Splita skoknuo je i Nikša Dobud, igrao je najbolji centar ponikao u Jugu, i za PRO Recco, i za splitski Jadran. I nije bio jedini koji je iz Dubrovnika potegnuo do Poljuda...

image

Nenad Periš i Goran Sukno

Tonči Vlašić/
image

Loren Fatović

Tonči Vlašić/
image

Nikša Dobud, Mišo Fiorović i Anđelo Šetka

Tonči Vlašić/
image

PRO Recco

Tonči Vlašić/
image

Maurizio Felugo, predsjednik PRO Recca

Tonči Vlašić/
image

Loren Fatović (Jadran)

Tonči Vlašić/
image

Jadran Split - PRO Recco

Tonči Vlašić/
image

Loren Fatović (Jadran) i Gergo Zalanki (PRO Recco)

Tonči Vlašić/
image

Sandro Sukno

Tonči Vlašić/
image

Jadran Split

Tonči Vlašić/
image

Damir Krajišnik

Tonči Vlašić
image

Mario Maro Šušić ‘Suha‘

Tonči Vlašić
image

Ivica Tucak

Tonči Vlašić/
image

Sandro Sukno

Tonči Vlašić/
image

Sandro Sukno, trener PRO Recca

Tonči Vlašić/
image

Pozdrav nakon utakmice - Sandro Sukno i Loren Fatović

Tonči Vlašić/
image

Sandro Sukno

Tonči Vlašić/
image

Sandro Sukno

Tonči Vlašić/
25. travanj 2024 21:17