StoryEditorOCM
VaterpoloREPREZENTACIJA DO 17 GODINA

Domaćin se prvi put vratio, ne i drugi, Nika Alamat, Lana Korać, Nina Jazvin i ekipa pobjedom zaključile EP!

Piše Tonči Vlašić
5. kolovoza 2023. - 16:47

Pružile su u skupini dobar otpor Španjolskoj i Mađarskoj, koje će između sebe odlučiti o zlatu na Europskom prvenstvu za igračice do 17 godina u turskoj Manisi, isto tako i Italiji, koja se na kraju bori za broncu s Grčkom. Dobile su nakon skupine Slovačku kad se odlučivalo o ostanku među osam najboljih, ujedno tko će u četvrtfinale u kojem je Grčka, svjetski doprvak, bila prejaka. U razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta su sredinom zadnje četvrtine stigle na pogodak zaostatka protiv Izraela, ali nisu uspjele ostvariti pobjedu, a što im je uspjelo na kraju, u zadnjem nastupu, utakmici za sedmo mjesto protiv Turske

Hrvatska je bila bolja od domaćina prvenstva s 12:10. Pamtit će se kako je dobila prvu četvrtinu s 4:0, vodila u drugoj sa 7:2, kao je Turska izjednačila na 7:7, te u zadnjim trenucima treće četvrtine na 8:8, ali zadnju četvrtinu naše su otvorile s tri pogotka u nizu, povele s 11:8 na što suparnice ovaj put nisu imale odgovor.

image

Prva HVLŽ, 2. kolo: Jug – POŠK 1937.

Tonči Vlašić/
image

Nina Jazvin, reprezentativka Juga

Tonči Vlašić/

Hrvatska je ostvarila cilj na EP-u već prvom pobjedom na prvenstvu protiv Slovačke. I na idućem prvenstvu će biti u TOP 8, igrati u skupini s najboljima. Tri Jugašice su nastupile u Turskoj u kapici reprezentacije: Lana Korać je branila, Nina Jazvin igrala u dva metra, a Nika Alamat pogađala s vanjskih pozicija. Sad je protiv Turske realizirala prvo peterac za 7:2, a u posljednjoj četvrtii s vanjske pozicije naciljala za 10:8. 

Alamat je ukupno postigla devet pogodaka na EP-u, a Jazvin dva.

04. svibanj 2024 12:46