StoryEditorOCM
VaterpoloITALIJA

Dobro smo krenuli u utakmicu, odlična obrana, kompaktno i složno sve 32. minute - rekao je Sandro Sukno nakon prvog čina finala

Piše Tonči Vlašić
22. svibnja 2024. - 22:36

Pro Recco je dominirao u prvoj utakmici finala ‘Scudetta’, dobio je u Punta Sant‘Anni Savonu s 8:5. Ako bude uspješan već u subotu, 25. svibnja, druga utakmica počinje u 20.45 sati, osvojit će po 36. put naslov prvaka Italije. U suprotnom majstorica se igra u srijedu, 29. svibnja, u domu PRO Recca.

Momčad Sandra Sukna, ovo je njegova treća sezona na klupi najtrofejnijeg talijanskog kluba, nakon šest minuta je vodila s 3:0, početkom druge četvrtine i s 4:0. Nakon isključenja s pravom zamjene Konstantina Kakarisa Savona je u 13. minuti postigla prvi pogodak. Bilo je potom 5:1, 6:2, 7:3...

- Dobro smo krenuli u utakmicu, odlična obrana, kompaktno i složno sve 32. minute, ali ništa nije napravljeno. Čeka nas već u subotu u Savoni teška utakmica, pun bazen – rekao je Sukno, koji je bez greške kao trener PRO Recca u tri od četiri natjecanja.

U prvenstvu Italije je slavio u svoje prethodne dvije sezone, kao i u europskoj Ligi prvaka, dok je osvojio na početku sve tri sezone europski Superkup, dok je ove sezone nakon slavlja u prethodne dvije sezone izgubio finale Kupa Italije od AN Brescie. Njegov učinak je 9 od 10 mogućih trofeja, a želja 11 od 12 na kraju ove sezone.

Naime, nakon finalne serije prvenstva Italije čeka ga s PRO Reccom Final 4 europske Lige prvaka, koji se 5. i 7. lipnja igra na Malti. Olympiacos s Markom Bijačem i Androm Bušljom mu je suparnik u polufinalu, a u drugom igraju Novi Beograd i Ferencvaros.   

Međutim, prvo Savona. Kako je istaknuo odmah nakon utakmice za klupsku stranicu: Samo je 1:0.

15. lipanj 2024 08:25