StoryEditorOCM
VaterpoloHRVATSKA NA POSTOLJU DAIKIN KUPA

Dobra najava Europskog prvenstva koje starta 1. rujna, naši dobili sve osim domaćina

Piše Tonči Vlašić
25. kolovoza 2024. - 15:20

Hrvatska je druga u Szegedu, na Daikin kupu za igrače do 19 godina. Domaćin je prvi, Mađarska je s 9:4 svladala naše, koji su dobili preostala tri sudionika. Redom, u prvoj utakmici su dobili Srbiju s 11:8, u trećem Njemačku s 12:8, te na kraju u četvrtom nastupu Italiju s 9:6.

Turnir u Szegedu bio je glavna provjera svim reprezentacijama za nastup na Europskom prvenstvu do 19 godina, koje se igra od 1. do 7. rujna u bugarskom gradu Burgasu. 

Šsetorica Jugaša su među kandidatima za nastup na EP-u: Mauro Prkoča, Ivuša Burđelez, Maro Šušić, Vlaho Pavlić, Ante Jerković i vratar Antoan Špilar, zatim pomoćnik izbornika Zorana Bajića je Igor Računica, dok je koordinator jedan od najuspješnijih jugovih trenera u povijesti, prije toga kapetan, Emil Nikolić.

Protiv Srbije Pavlić je postigao četiri, Šušić dva, a Burđelez jedan pogodak, protiv Mađarske su po jedan pogodak postigli Pavlić, Šušić i Jerković, a protiv Njemačke Prkoča, Šušić i Pavlić, dok su protiv Italije Prkoča i Pavlić postigli po dva pogotka.

Hrvatska je na EP-u u skupini ‘A‘ sa Španjolskom, Mađarskom i Crnom Gorom, u ‘B‘ skupini su Grčka, Njemačka, Srbija i Italija, u skupini ‘C‘ Francuska, Malta, Nizozemska i Turska, te u skupini ‘D‘ Bugarska, Češka, Rumunjska i Slovenija.

19. rujan 2024 03:05