StoryEditorOCM
VaterpoloKRENULO NA ŠALATI

Dobar početak utakmice, loš završetak. Valjda će u nastavku turnira biti bolje

Piše Tonči Vlašić
26. srpnja 2024. - 01:41

Počeo je završni turnir Kupa Hrvatske za kadete. Igra se na Šalati. Pokal se dijeli u nedjelju, 28. srpnja. Od osam sastava, dvije skupine s po četiri, dva su iz Dubrovačko neretvanske županije, u svakoj skupini po jedan. Cavtat je u ‘A‘, a u ‘B‘ Jug Adriatic osiguranje. Oba sastava nisu imala uspjeha na startu. 

Momčad iz Gruža poražena je 12:16 od Medveščaka, domaćina turnira, i to igrajući u sastavu: Roko Polović, Franko Savinović (2), Niko Benić (1), Bartul Tullio (1), Nikša Matičević (1), Roko Koncul, Antun Abjanić (2), Toni Beran, Petar Lončarić (2), Marko Ivaniš, Gabrijel Braica (2), Roko Plećaš, Antun Potrebica i Luka Blitvić (1). Dobila je prvu četvrtinu s 3:1, ali drugu izgubila s 2:8. U nastavku nije uspjela ugroziti vodstvo Medveščaka...

Cavtat je protiv Solarisa dobio drugu četvrtinu s 5:2, vodio u njoj s 5:3 nakon što je izgubio prvu s 2:3. Na veliki odmor otišao s dva razlike (7:5), a dva puta po dva pogotka viška imao je u trećoj četvrtini (8:6 i 9:7), ali u četvrtoj serija suparnik je prvo nanizao četiri pogotka, te ništa od bodova na startu natjecanja u skupini ‘A’. Poraz Cavtata 10:11, a istim rezultatom splitski Jadran je dobio zagrebačku Mladost u drugoj utakmici skupine. U petak, 26. srpnja, sastav iz Konavala prvo igra u 2. kolu protiv Jadrana, a potom navečer u zadnjem, 3. kolu, protiv Mladosti.

Pod vodstvom Pava Pulića Cavtat je protiv Solarisa igrao u sastavu: Luko Vezilić, Lovro Medo, Luka Botić (1), Luka Dimnić (2), Bruno Glavinić (1), Antonio Butigan, Marino Grbešić (2), Lovro Miljas, Vlaho Rajčević (2), Vlaho Ucović, Maro Radoš, Petar Vezilić i Roberto Fox.  

U skupini ‘B’ Mornar je s 14:9 dobio Zagreb. U petak Jugaši trenera Aljoše Lončarića prvo igraju protiv Mornara, a na kraju protiv Zagreba. Prvo mjesto vodi izravno u polufinale, drugo I treće u razigravanje za mjesto među četiri najbolja, dok će zadnji, četvrti u skupini jedini ostati bez mogućnosti u drugom dijelu turnira doći do postolja, već ga čeka razigravanje za poredak od 5. do 8. mjesta.

18. listopad 2024 04:48