StoryEditorOCM
VaterpoloHALO GRČKA

Derbi u Pireju, Sandro Sukno kreće u obranu naslova prvaka Europe: ‘Sreo sam Andra, kaže kako nije igrao utakmice od svibnja. Njegova klasična pila naopako!‘

Piše Tonči Vlašić
15. studenog 2022. - 10:15
Sandro Sukno, trener PRO Recca slavi u Beogradu početkom lipnja 2022. godine naslov prvaka Europe!Tonči Vlašić/

Jugaši kreću sutra, AN Brescia je gost u Gružu u 1. kolu natjecanja u skupini ‘B‘ (19 sati), a europska Liga prvaka starta već danas utakmicama u skupini ‘A‘, i kad se pogledaju parovi, jasno je gdje je derbi, u Pireju gdje Marko Bijač i Andro Bušlje u kapici Olympiacosa dočekuju PRO Recco, branitelja naslova, kojem je dirigent s klupe od ljeta 2021. godine Sandro Sukno.

- Kad vidiš ovakve dvije ekipe, pune vrhunskih igrača, da, svima je naša utakmica zanimljivija. Olympiacos će biti itekako motiviran poslije sezone u kojoj nije izborio nastup na završnom turniru, ima kvalitetu, ima novog trenera, koji je sigurno donio nešto novo...

I tu prekidamo Sandra Sukna s podsjećanjem kako je prošla sezona zaključena ogledom Novog Beograda i PRO Recca u Beogradu, a tad je Igor Milanović, koji je sad trener Olympiacosa, bio trener Novog Beograda. Milanović je nakon finala prvi čestitao Sandru (potom i Luki Lončaru te ostalima) na pobjedi.

- Prvo je riječ o velikom igraču, a danas velikom treneru, koji je jedan izuzetan čovjek. Kažem, ne sumnjam kako nas čeka itekako motivirani domaćin, Milanović je svojim karakterom tome uvelike doprinio, ali ako bih ulogu favorita pripisao suparniku, bez obzira što igra u svom bazenu, što će imati podršku s tribina, to bi značilo kako ne vjerujem u svoju ekipu. Dakle, veliki respekt Olympiacosu, međutim, došli smo u Grčku ostvariti dobar rezultat - istaknuo je Sukno, koji je svoju prvu sezonu na klupi PRO Recca zaključio trofejima. Prvo je osvojio europski Superkup, u Italiji vratio naslov prvaka u vitrine kuba, obranio naslov prvaka Europe.

image

Andro Bušlje se u ljeto 2021. godine vratio u Olympiacos nakon sezone u PRO Reccu i sezone u zagrebačkoj Mladosti. Bio je 2018. godine s klubom iz Pireja prvak Europe

- Jesam li se vidio s Markom i Androm. Sreo sam jučer prije našeg treninga Bušlju. Kaže kako nije igrao utakmice od svibnja. Njegova klasična pila naopako. Dakle, to znači kako je nikad spremniji.

Je li spreman PRO Recco?

- Jako sam zadovoljan zadnjom našom utakmicom, pobjedom u subotu 7:4 kod Brescie, i to nismo bili kompletni.

Brescia je sutra kod Juga. Što je PRO Recco napravio da bi dobio Bresciu?

- Zatvorili smo im kontru, bili smo spremni zaustaviti tu njihovu prvu kretnju u kontru, a to je njihovo najjače oružje. Brescia je dosta agresivna, bila je to fizički jaka utakmica. Obranu smo odigrali odlično. Sve to što govorim dobro znaju u Jugu.

Jugova skupina je ove sezone teška. Novi Beograd ima kao domaćin osiguran nastup na Final 8 u svom domu, dakle, preostalih sedam sastava se bori za tri mjesta, a suparnici su osim domaćina završnog turnira i Brescie, dva mađarska sastava, Ferencvaros i OSC, zatim Marseille, Sabadell i Spandau 04.

- Nije ni naša skupina lagana nego tri sastava odskaču, Recco, Olympiacos i Barceloneta. To su tri vrhunske ekipe. U drugoj skupini, stoji, bit će se teško kvalificirati na Final 8. Svaki bod će u njoj vrijediti duplo, ali tko dođe na Final 8 nije bez izgleda za veliki rezultat – istaknuo je branitelj naslova.

image

Sandro Sukno, trener PRO Recca

Tonči Vlašić/

Utakmica u Pireju, Olympiacos – PRO Recco (18.30 sati po hrvatskom vremenu) nije jedini dubrovački dvoboj na startu europske Lige prvaka u skupini ‘A‘. Marko Macan i Hrvoje Benić u kapici WASPO 98 Hannovera dočekuju Nikšu Dobuda sa splitskim Jadranom (19 sati), Ligu prvaka otvara Elvis Fatović sa svojom Barcelonetom u Tbilisiju kod Dinama (16 sati po hrvatskom vremenu). Još igraju Radnički Kragujevac i Vouliagmeni (20.30 sati).

26. travanj 2024 07:03