StoryEditorOCM
VaterpoloJUNIORSKO SVJETSKO PRVENSTVO

Crna Gora povela sa 6:4, a onda joj se smrklo pred očima svaki put kad je lopta stigla do Patrika Kolaka

Piše Tonči Vlašić
19. kolovoza 2022. - 13:16

Patrik Kolak je postigao pet pogodaka u 11:7 pobjedi protiv Crne Gore, te će Hrvatska na kraju igrati za peto mjesto na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Beogradu. Jedan od četvorice Jugaša u reprezentaciji, junak uspjeha u utakmici razigravanja za poredak od 5. do 8. mjesta, pogodio je prvo za 2:0, a nakon što je suparnik poveo s 6:4, nanizao je tri pogotka za vodstvo 7:6. Hrvatska je s ta tri pogotka Kolaka počela seriju 7:0 s kojom je osigurala pobjedu. Kolak je na putu do 11:6 pogodio i za 10:6. 

U strijelce, po jednom, upisala su se još dvojica Jugaša: Ivuša Burđelez te Toni Mozara. Igrao je i Vlaho Pavlić, koji je sa 16 pogodaka prvi strijelac naše reprezentacije na SP-u (Mozara i Kolak dijele drugo mjesto s po 13 pogodaka, dok je Burđelez postigao 6 pogodaka).

Hrvatska u konkurenciji 19 reprezentacija na SP-u za peto mjesto igra protiv Italije. U finalu su Mađarska Srbija, prva je dobila naše u skupini, a druga u četvrtfinalu (jedina dva poraza naših na prvenstvu), a za broncu igraju Španjolska Nizozemske

07. srpanj 2024 17:13