StoryEditorOCM
VaterpoloPRVA LIGA (Ž)

Čekalo se gotovo osam godina, te dočekalo nakon 2849 dana! Sreći Jugašica u Vukovaru nema kraja!

Piše Tonči Vlašić
12. veljače 2023. - 14:19

Prvenstvena pobjeda vaterpolistica Juga, i to nakon gotovo osam godina. Zadnja je bila krajem travnja 2015. u Rijeci, u uzvratnoj utakmice bitke za broncu u doigravanju. Jugašice su prvo dobile Primorje u Gružu s 12:10, a zatim na Kantridi 8:6.

Nakon toga, iduće tri sezone, nije išlo. Ukupno 26 utakmica, isto toliko poraza. Potom Jugašica nije bilo u natjecanju tri sezone. Vratile su se ove, i to sa samo dvije seniorke u ekipi, čak s kade. U prva četiri kola - četiri poraza, ali u svakom su pružile dobar otpor. Danas, niti 24 sata nakon poraza od prvakinja u Zagrebu, Mladosti s 14:8, igrale su derbi začelja u Vukovaru protiv osječke Murse.

Utakmicu su otvorile vodstvom 6:0, Nina Jazvin je postigla prva tri, a ukupno četiri od prvih pet pogodaka ekipe trenera Siniše Zonića i Martine Nadilo u utakmici. Na kraju pobjeda 10:2!

Pamtit će se kako je izborena u sastavu: Lana Korać, Nina Jazvin (4), Lara Šutić (1), Nea Matičević, Kristina Hanzijer (1), Elvira Plećaš (1), Mara Fox, Nika Alamat, Lući Mojaš, Petra Ivaniš (1), Mara Sebastijan, Mara Moretti (1), Ema Hanza i Laura Nedić (1).

image

Vaterpolistice Juga

Tonči Vlašić/

Mladost je prva sa sve četiri pobjede, Jadran i POŠK 1937. imaju po tri pobjede i jedan poraz, Viktoria iz Šibenika dvije pobjede i dva poraza, Jugašice sad pobjedu i četiri poraza, a Mursa je upisala pet poraza.

Jugašice iduću utakmice imaju u Gružu 4. ožujka kad će ugostiti splitski Jadran.   

26. travanj 2024 11:53