StoryEditorOCM
VaterpoloKUP HRVATSKE ZA MLAĐE KADETE

Cavtatu srebro, trener Pavo Pulić: ‘Fizički nismo uspjeli parirati Mladosti, međutim, zaslužili smo biti u finalu, a ovo je naša jedanaesta medalja u nizu!‘

Piše Tonči Vlašić
11. srpnja 2024. - 22:57

Mladost je fizički jača, ima četiri, pet baš pravih igrača, ali nećemo se predati u finalu. Protiv Medveščaka u polufinalu smo odigrali baš dobru utakmicu, u obrani prije svega, te zasluženo pobijedili, a s obzirom na prethodne utakmice, igru koju smo prikazali, smatram kako smo zaslužili mjesto u finalu, biti odmah do Mladosti - istaknuo je Pavo Pulić, trener mlađih kadeta Cavtata. nakon 8:4 pobjede točno u podne protiv Medveščaka, a uoči finala Kupa Hrvatske protiv aktualnog prvaka. 

U mlađim uzrastima drugu četvrtinu igra sedmorka koja nije igrala u prvoj četvrtini. Trebalo je zbog toga rasporediti snage, a Mladost ima spomenutu širinu, te je to znala iskoristiti. Povela je s 11:3, i tu je bio kraj nadanja Cavtata, koji je, kad su u bazenu bila najjače snage, dobio nastavak sa 6:4. Na kraju 9:15. 

- Zaslužena pobjeda Mladosti. Fizički nismo mogli odgovoriti. Imali smo u prve dvije četvrtine, budući su naša djeca tjelesno slabija, petnaest isključenja. Jednostavno, ponavljam, Mladost ima tjelesno nekoliko moćnih igrača. Mladost u ovom trenutku dominira. Osvojila je zasluženo prvenstvo, sad i kup. Mi smo pružili dobar vaterpolo. Nagrada je srebro, nagrada je i to što je naš vratar Petar Vezilić izabran za najboljeg vratara turnira - pohvalio se Pulić.  

image

Petar Vezilić, vratar Cavtata

Vanesa Pandzic/Cropix
image

HAVK Mladost - Cavtat

Vanesa Pandzic/Cropix

Mališani trenera Pulića su tako osvojili novu medalju. Srebro stiže u Konavle. U prvenstvu su uzeli broncu, sad napravili korak naprijed u kupu. Jedna utakmica u finalu je završila bez pobjednika: Dorian Komar - Luka Botić 5:5 (po pet pogodaka obojica), a kad se uzme u obzir cijeli turnir opet izjednačeni - 29:29. NIje se dodjelivala nagrada za najboljeg strijelca, Komar je najbolji igrač, a stoji kako je Botić odigrao utakmicu manje od Komara, te je njegov prosjek pogodaka po utakmici bolji (4.8 pogodaka naspram 4.1). 

image

Luka Botić (Cavtat) u finalu protiv Mladosti

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Srebrne medalje Cavtatu uručio je Aleksandar Černi

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Klupa Cavtata

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Peterac - Luka Botić

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Toni Cvitan (HAVK Mladost) i Luka Dimnić (Cavtat)

Vanesa Pandzic/Cropix
image

Mlađi kadeti zagrebačke Mladosti s trenerom Ratkom Štritofom

Vanesa Pandzic/Cropix

HAVK Mladost je imala i trećeg (Vito Lokas 25 pogodaka), četvrtog (Toni Cvitan 21 pogodak), te desetog strijelca turnira (Juraj Šorić 13 pogodaka). Drugi strijelac Cavtata je bio Luka Dimnić s 11 pogodaka, koliko je postigao i Josip Skokandić, prvi strijelac KPK. Mali Kapekaši su na kraju u utakmici za peto mjesto dobili splitski Jadran boljim izvođenjem peteraca sa 16:15 (8:8). 

PETI KPK

KPK je pod vodstvom Lovora Lozice ostvario četiri pobjede i dva poraza na Šalati. U skupini dobio Solaris i Galeb, a izgubio od ZPK i Cavtata. Potrom u razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta dobio Solaris, a na kraju u utakmici za peto mjesto splitski Jadran, a tu pobjedu izborio je igrajući u sastavu: Antonio Gaćina, Marin Oreb (1), Lukas Remić, Jakov Granić (3), Lovre Risteski, Mate Šain (2), Josip Skokandić (2), Florent Gaxherri, Nedo Poša, Luka Lovričević, Ivan Blitvić, Igor Favro, Luka Timur Seinpaal i David Remić. Još su igrali na turniru Rudi Kriletić i Mate Luka Cebalo

Prije tri mjeseca, na završnom turniru prvenstva, KPK je osvojio srebro, bio suparnik zagrebačkoj Mladosti u finalu. 

Broncu je osvojio ZPK pobjedom 11:10 protiv Medveščaka, u utakmici za sedmo mjesto riječko Primorje je s 14:7 dobilo šibenski Solaris, u utakmici za deveto mjesto makarski Galeb je 8:6 bio bolji od Zadra 1952., a posljednje jedanaesto mjesto zauzeo je Zagreb

SREBRO CAVTATU

Cavtat je u finalu protiv Mladosti igrao u sastavu: Vedran Milković, Borna Kovačević, Luka Botić (5), Luka Dimnić (2), Marin Prlender, Antonio Butigan (1), Michael Hrošik, Nikša Butijer, Ivan Pocrnja, Nikša Lale, Petar Bako, Niko Srgota, Petar Vezilić i Roberto Fox (1). Srebro su zaslužili još Antonio Glavinić, Josip Hanzijer i Petar Brunsko. 

Do finala Cavtat je dobio svih pet utakmica. U skupini je bio bolji od ZPK, Solarisa, KPK i Galeba, a u polufinalu od Medveščaka. Pogodak razlika, računajući i finale, 58:42. 

image

Mlađi kadeti Cavtata - srebro u Kupu Hrvatske

- Nama je ovo jedanaesta medalja u nizu. Prva je osvojena 24. kolovoza 2021. godine u Splitu, i nakon toga na idućih deset natjecanja koje je organizirao Hrvatski vaterpolski savez uzeli smo medalju - istaknuo je Pulić, te nepomenuo kako do kraja mjeseca Cavtat ima još dva putovanja u Zagreb. Već idući tjedan Andri Drobac vodi mlađe nade na završnicu Kupa Hrvatske, koja se igra na Savi, a krajem mjeseca će Pulić s kadetima igrati na Šalati završnicu Kupa Hrvatske.

08. rujan 2024 03:15