StoryEditorOCM
VaterpoloKUP HRVATSKE ZA MLAĐE NADE

Cavtat nije uspio iznenaditi prvaka, ujedno domaćina, te ga čeka borba za broncu, a Jugaši će nakon nove pobjede igrati za peto mjesto

Piše Tonči Vlašić
19. srpnja 2024. - 12:07

Cavtat će igrati za broncu, a Jug Adriatic osiguranje za peto mjesto. Mladost, aktualni prvak, bio je bolji od Cavtata u polufinalu s 11:6, a Jugaši su u razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta bili bolji od splitskog Mornara BS s 4:3. Završni turnir Kupa Hrvatske za mlađe nade igra se u Zagrebu, u domu Mladosti, na Savi.

Redom, Mladost je dan prije u odluci tko je pobjednik skupine ‘A‘ dobila Primorje EB sa 7:1, a Cavtat je u predzadnjem kolu izgubio 2:3 od splitskog Jadrana kad se odlučivalo o najboljem u skupini ‘B‘. I tako je Cavtat kao drugi iz skupine ‘B‘ u polufinalu išao na pobjednika skupine ‘A‘, domaćina turnira, koji je bolje otvorio utakmicu, 3:0 i 5:1. Cavtat se nije predavao, prepolovio je zaostatak, ali nije uspio ugroziti pobjedu aktualnog prvaka.

image

Jakov Rajčević (Cavtat)

Tonči Vlašić/

Ivan Pocrnja je s 3 pogotka bio prvi strijelac Cavtata, sastava koji vodi Andi Drobac, a za kojeg je u polufinalu dva pogotka postigao Nikša Lale, a jedan Jakov Rajčević. Još su igrali Niko Milković, Niko Bošković, Ivo Dimnić, Sandro Dimnić, Maro Kušar, Karlo Gabriel Brunsko Vallejo, Luko Brautović, Luka Hodson, Baldo Miljas, Mara Balić i Šimun Milić Doboš.

Jug Adriatic osiguranje, koji je bio četvrti u skupini ‘B‘, pod vodstvom trenera Iva Begovića svladao je Mornara BS, trećeplasirani sastav skupine ‘A‘, igrajući u sastavu: Hanan Hajdarović, Vito Vranješ, Jakov Bačić (1), Lovro Zvone, Đivo Kitin (2), Juraj Martić (1), Petar Kraljević, Dominik Kuzman, Jakov Prkačin, Luka Vidaković, Edis Tunović, Andrija Kuzman, Toma Begu i Roko Matušić.

image

Đivo Kitin (Jug Adriatic osiguranje)

Tonči Vlašić/

Cavtat će za broncu igrati od 18.50 sati protiv riječkog Primorja EB, koje je u polufinalu poraženo 3:7 od splitskog Jadrana, dok je Jug Adriatic osiguranju suparnik od 18 sati za peto mjesto Medveščak, koji je pobjedom 11:3 poslao u borbu za sedmo mjesto POŠK 1937.

Za deveto mjesto igraju Solaris i Galeb MR, dok je Gusar iz Mlina na kraju posljednji, jedanaesti.

18. listopad 2024 07:09