StoryEditorOCM
VaterpoloKUP HRVATSKE ZA MLAĐE KADETE

Cavtat nakon Medveščaka dobio i Solaris, te uspješno plovi prema polufinalu turnira na Savi

Piše Tonči Vlašić
17. srpnja 2024. - 20:51

Cavtat je u 3. kolu dobio i Solaris, i to s 10:5, te s dvije pobjede iz dva nastupa (bio je slobodan u 1. kolu, u 2. kolu je dobio Medveščak sa 7:6) dijeli prvo mjesto sa splitskim Jadranom u skupini ‘B’ završnog turnira Kupa Hrvatske za mlađe nade, koji se igra na Savi. Jadran je također dobio obje utakmice, Solaris na startu, a nakon što je bio slobodan u 2. kolu, svladao je s 11:0 Jug Adriatic osiguranje, koji ima pobjedu (Solaris) i dva poraza (Medveščak i Jadran), te zauzima u skupini četvrto mjesto s 3 boda (toliko ima i Medveščak iz dvije utakmice, Solaris je bez boda. Izgubio je sve tri utakmice).

Dva najbolja iz svake skupine idu u polufinale, treći i četvrti će u završnici razigravati za poredak od 5. do 8. mjesta, peti u skupini će igrati utakmicu za deveto mjesto, a šesti iz skupine ‘A’, koja broji jedan sastav više od skupine ‘B’, zauzet će posljednje, jedanaesto mjesto ukupnog poretka.

Cavtat je uspjeh protiv Solarisa pod vodstvom trenera Andi Drobca ostvario igrajući u sastavu: Niko Milković, Jakov Rajčević (2), Niko Bošković (1), Ivo Dimnić (2), Sandro Dimnić, Karlo Gabriel Brunsko Vallejo, Luko Brautović, Ivan Pocrnja (1), Nikša Lale (2), Luka Hodson (1), Baldo Miljas (1) i Šimun Milić Doboš.

U četvrtak, 18. srpnja, Cavtat prijepodne igra protiv splitskog Jadrana, a poslijepodne protiv Jug Adriatic osiguranja, koji je slobodan u 4. kolu.

U skupini ‘A’ Gusar je u 3. kolu poražen od domaćina i aktualnog prvaka, zagrebačke Mladosti s 3:18 (strijelci za Gusar Matija Butigan 2, te Niko Arbanasin). Sastav iz Župe dubrovačke u četvrtak, 18. srpnja, igra prvo protiv Galeba MR, a potom u posljednjem, 5. kolu, protiv POŠK-a 1937. 

Mladost i Primorje sa svih 9 bodova vode u skupini ‘A‘, Mornar ima 5, POŠK 1937. 4 boda, a Galeb i Gusar su bez boda. 

08. rujan 2024 03:06