StoryEditorOCM
VaterpoloBITKA ZA TROFEJ NA SAVI

Cavtat izborio polufinale završnog turnira Kupa Hrvatske za mlađe nade

Piše Tonči Vlašić
18. srpnja 2024. - 20:08

Cavtat je u polufinalu završnog turnira Kupa Hrvatske za mlađe nade, koji se igra na Savi. Zauzeo je drugo mjesto u skupini ‘B’ s tri pobjede (Medveščak, Solaris i Jug Adriatic osiguranje) i jednim porazom kojeg je upisao protiv splitskog Jadrana u odluci o pobjedniku skupine u kojem je postignuto samo pet pogodaka (Cavtat – Jadran 2:3). U drugoj skupini, ‘A’, Mladost i Primorje EB su u  polufinalu, a tko će biti prvi, a tko drugi, odlučit će njihov međusobni ogled (posljednja je to utakmica ovog četvrtka, 18. srpnja, ujedno posljednja utakmica natjecanja u skupinama). Cavtat će za finale igrati protiv pobjednika skupine ‘A‘. 

U posljednjem nastupu u skupini ‘B’ ogledali su se Cavtat i Jug Adriatic osiguranje. Bilo je 7:3 za Cavtat. Jugaši su na kraju četvrti u skupini s pobjedom (Solaris) i tri poraza (Medveščak, Jadran i Cavtat), te će razigravati za poredak od 5. do 8. mjesta protiv Mornara BS, koji je bio treći u skupini ‘A’ s tri pobjede i dva poraza (drugi par razigravanja su četvrti iz skupine ‘A‘ POŠK 1937. i Medveščak, koji je bio treći u skupini ‘B‘).

U skupini ‘A’, koja je imala šest sudionika, jednog više nego ih je bilo u skupini ‘B’, Gusar je nastup zaključio bez boda u pet utakmica, te je u konačnom poretku jedanaesti (Mornar, Primorje EB, Mladost, Galeb MR i POŠK 1937.).

Prvi strijelac Cavtata protiv Jug Adriatic osiguranja bio je Nikša Lale, koji je postigao četiri pogotka, dva Ivan Pocrnja, a jedan Niko Bošković, dok je dva pogotka za momčad iz Gruža postigao Juraj Martić, a jedan Đivo Kitin. Protiv splitskog Jadrana strijelci za Cavtat, koji vodi Andi Drobac, bili su Ivo Dimnić i Ivan Pocrnja (Jadran je vodio s 3:0, Cavtat je drugi pogodak postigao četiri minute i 7 sekundi prije kraja četvrte četvrtine).

Gusar je u četvrtak, 18. srpnja, prvo poražen u 4. kolu od Galeba MR sa 7:12 (strijelci za sastav iz Župe dubrovačke Nikola Kukrika 3, Niko Arbanasin 2, te Matej Ivanović i Petar Kristović), a zatim u posljednjem, 5. kolu, od POŠK-a 1937. s 6:14 (Matija Butigan 3, Niko Arbanasin 2, te Matej Ivanović).  

Turnir na Savi završava u petak, 19. srpnja. 

08. rujan 2024 02:58