StoryEditorOCM
VaterpoloKUP HRVATSKE ZA KADETE

Cavtat i Jug Adriatic osiguranje pobjedom zaključili nastup u skupini, evo što ih sad čeka

Piše Tonči Vlašić
27. srpnja 2024. - 00:02

Cavtat je dobio Mladost, te dočekao poraz splitskog Jadrana od Solarisa, i tako zauzeo drugo mjesto u skupini ‘A’ na završnom turniru Kupa Hrvatske za kadete, koji se igra na Savi.

Jug Adriatic osiguranje je u posljednjem kolu dobio Zagreb, a kako Mornar nije uspio svladati Medveščaka, sastav trenera Aljoše Lončarića je drugi u skupini ‘B’. Solaris i Medveščak su dobili sve utakmice u skupinama, te kao pobjednici izborili izravan plasman u polufinale, dok će Cavtat i Jug Adriatic osiguranje u subotu, 27. srpnja, igrati za mjesto među četiri.

Cavtatu je suparnik Mornar, koji je bio treći u skupini ‘B’, a Jugašima splitski Jadran, koji je zauzeo treće mjesto u skupini ‘A’. HAVK Mladost i Zagreb su posljednji u skupini ‘A’ odnosno ‘B’, obojica bez boda, te će u nastavku razigravati za poredak od 5. do 8. mjesta. Priključit će im se poraženi iz ogleda Cavtat – Mornar I Jug Adriatic osiguranje – Jadran.

Pobjednik ogleda Cavtat – Mornar u polufinalu igra protiv Medveščaka, a Solaris će za finale igrati protiv pobjednika Jug Adriatic osiguranje – Jadran.  

U posljednjem nastupu u skupini Cavtat – HAVK Mladost 12:7 (Luka Botić četiri pogotka za sastav trenera Pava Pulića za koji su po dva postigli Luka Dimnić, Vlaho Rajčević i Ivano Tonković, a po jedan Bruno Glavinić i Marino Grbešić), a Jug Adriatic osiguranje – Zagreb 14:8 (Bartul Tullio četiri, Petar Lončarić tri, Franko Savinović, Roko Koncul i Antun Abjanić po dva, te Niko Benić jedan).  

Cavtat je nakon poraza na startu od Solarisa dobio splitski Jadran na peterce, dok je Jug Adriatic osiguranje u 1. kolu poražen od Medveščaka, a potom je svladao Mornar.

08. rujan 2024 01:26