StoryEditorOCM
VaterpoloODIGRANO 2. KOLO PO SKUPINAMA

Cavtat i Jug Adriatic osiguranje do prvih bodova na završnom turniru Kupa Hrvatske za kadete

Piše Tonči Vlašić
26. srpnja 2024. - 14:32

Jutro nakon lošeg starta je bilo sve za pet za oba predstavnika Dubrovačko neretvanske županije na završnom turniru Kupa Hrvatske za kadete, koji se igra na zagrebačkoj Šalati. Cavtat je u skupini ‘A’ nakon 10:11 poraza od Solarisa dobio s 12:10 boljim izvođenjem peteraca splitski Jadran, dok su Jugaši u skupini ‘B’ nakon 12:16 poraza od Medveščaka sad u 2. kolu dobili splitski Mornar s 11:9. I jedne I druge u zadnjem kolu natjecanja u skupini čekaju večeras sastavi koji su nakon prva dva kola bez boda (HAVK Mladost odnosno Zagreb), ali koji se pobjedom u zadnjem kolu mogu izbjeći posljednje mjesto u skupini, te se uključiti u igru za najveći plasman.

Naime, pobjednici skupina idu izravno u polufinale, drugoplasirani I trećeplasirani između sebe razigravaju za plasman među četiri, dok posljednjeplasirani sastavi skupina u nastavku razigravaju za poredak od 5. do 8. mjesta.

Cavtat je protiv Jadrana poveo s 1:0 i 2:1, potom gubio s 2:4, 3:5, 4:6 i 5:7 na kraju treće četvrtine, a posljednju četvrtu dobio s 2:0, te izborio peterce u kojima je bio bez greške, a vratar Luko Vezilić je u trećoj seriji upisao obranu, te je Cavtat osvojio dva, a Jadran jedan bod. U četiri četvrtine Vlaho Rajčević je postigao tri, Ivano Tonković dva, a Luka Dimnić i Marino Grbešić po jedan pogodak. Još su pod vodstvom Pava Pulića igrali Lovro Medo, Petar Bako, Bruno Glavinić, Antonio Butigan, Lovro Miljas, Vlaho Ucović, Maro Radoš, Vedran Milković i Roberto Fox.

Jug Adriatic osiguranje – Mornar 11:9. Jugaši su poveli s 2:0, samo jednom gubili – 5:6, Mornar je zadnji put iz minusa pobjegao izjednačivši na 7:7, kad je Niko Benić pogodio za 11:8, bilo je jasno kako će sastav trenera Aljoše Lončarića ostvariti pobjedu. Benić je postigao ukupno dva pogotka, kao i Bartul Tullio te Roko Koncul, zatim Marko Ivaniš je jednom tresao mrežu, a prvi strijelac sastava iz Gruža bio je s četiri pogotka Antun Abjanić. Još su igrali Roko Polović, Franko Savinović, Nikša Matičević, Toni Beran, Petar Lončarić, Gabrijel Braica, Roko Plečaš, Antun Potrebica i Luka Blitvić.

U skupini A vodi Solaris sa 6 bodova, Jadran ima 4, Cavtat 2, a HAVK Mladost je bez boda (zadnje kolo: Solaris – Jadran, Cavtat – Mladost), a u skupini ‘B’ Medveščak ima 6 bodova, Jug Adriatic osiguranje i Mornar po 3 boda, a splitski Zagreb je bez boda (zadnje kolo: Medveščak – Mornar, Jug Adriatic osiguranje – Zagreb).

08. rujan 2024 01:45