StoryEditorOCM
VaterpoloKUP HRVATSKE ZA MLAĐE KADETE

Cavtat bez greške izborio polufinale, Luka Botić ima prosjek pet pogodaka po utakmici

Piše Tonči Vlašić
11. srpnja 2024. - 09:20

Cavtat i tri kluba iz glavnog grada, Mladost, Medveščak i ZPK, izborili su polufinale Kupa Hrvatske za mlađe kadete, koji se igra na zagrebačkoj Šalati. Mali Cavtatćani trenera Pava Pulića, koji su bili najbolji u skupini ‘B’ sa sve četiri pobjede, igraju za finale protiv Medveščaka, koji je bio drugi u skupini ‘A’. U drugom polufinalu suparnici su Mladost, pobjednik skupine ‘A’ i ZPK, koji je bio drugi u skupini ‘B’.

KPK, koji je zauzeo treće mjesto u skupini ‘B’, razigravat će za poredak od 5. do 8. mjesta.   

Cavtat je u skupini nakon ZPK (14:10) i Solarisa (8:5), dobio KPK (9:4) i Galeb (10:4). KPK je nakon startne pobjede protiv Galeba (14:6) i poraza od ZPK (5:10), potom poraza i od Cavtata (4:9), dobio Solaris (10:7). Mali Korčulani sad igraju protiv riječkog Primorja, u slučaju pobjede čeka ih na kraju utakmica za peto mjesto, a u slučaju poraza za sedmo. U drugoj utakmici razigravanja za poredak od 5. do 8. mjesta suparnici su splitski Jadran i Solaris.

Dorian Komar iz zagrebačke Mladosti je vodeći strijelac s 21 pogotkom, Luka Botić iz Cavtata je drugi s 20 pogodaka uz napomenu kako je Mladost u skupini ‘A‘ imala utakmicu više nego Cavtat u skupini ‘B‘ (Botić ima prosjek 5 pogodaka po utakmici, a Komar 4,2). Prvi strijelac KPK je Josip Skokandić s 8 pogodaka ili 2 po utakmici.

08. rujan 2024 03:09