StoryEditorOCM
VaterpoloPRVENSTVO HRVATSKE |

BRZOPOTEZNO ČETVRTFINALE Ništa od puta u Makarsku (ili Split), Jugaši će Galeba ‘loviti‘ samo u Gružu!

Piše Tonči Vlašić
22. lipnja 2020. - 16:48
Neće Jugaši na put, a trebali su u srijedu, 24. lipnja u goste Galebu Makarska rivijera. Prvim utakmicama četvrtfinala doigravanja za prvaka Hrvatske, četvrtfinale je prvi krug doigravanja, nakon više od tri mjeseca prisilnog odmora zbog koronavirusa nastavlja se klupska sezona. 

Govorilo se kako će se prva utakmica igrati u Splitu, a ne u Makarskoj gdje je bazen ispražnjen, ali na kraju su se dva kluba dogovorila – obje utakmice će se igrati u Gružu, i to će biti brzopotezno četvrtfinale: prvo poluvrijeme u kojem je Galeb MR 'domaćin' počinje u četvrtak, 25. lipnja, u 19 sati, a drugo u kojem je Jug Adriatic osiguranje u bijelim kapicama, u petak, 26. lipnja, u 11 sati.

Jugaši, koji brane naslov prvaka, apsolutni su favoriti protiv niželigaša iz Makarske, kao što je to HAVK Mladost protiv OVK POŠK, a i ta dva kluba su se, kad je već tako, kako je, dogovorila odigrat u 15,16 sati oba ogleda u istoj vodi. Splitski sastav dolazi na Savu u petak, 26. lipnja, gdje će s početkom u 20.45 sati biti u ulozi 'domaćina', dok je uzvrat dogovoren na istom mjestu dan poslije, u subotu, 27. lipnja, s početkom u 10.30 sati.

Preosatala dva četvrtfinalna para su ostala u ranije predviđenim terminima. U srijedu, 24. lipnja, Primorje EB će na Kantridi ugostiti splitski Jadran, a Solaris na Crnici Mornar Brodospas. U subotu, 27. lipnja, dvostruki je program u Poljudu. U 18.30 sati drugo poluvrijeme prvo igraju Jadran i Primorje EB, a od 20 sati Mornar BS i Solaris.

I dok se u četvrtfinalu zbrajaju pogotci u dvije utakmice, u polufinalu i finalu se igra na pobjede, i to u polufinalu na dvije (pobjednik Jug AO – Galeb MR ide na pobjednika Mornar BS – Solaris), a u finalu na tri pobjede.
27. travanj 2024 06:34