StoryEditorOCM
VaterpoloMLAĐE JUNIORSKO PH

Bronca oko vrata Jugaša, osam pogodaka Šušića, trener Bobić: ‘Kad me netko pita: ‘Jesam li na kraju zadovoljan?’...

Piše Tonči Vlašić
21. svibnja 2023. - 23:34

Bronca je oko vrata mlađih juniora Jug Adriatic osiguranja. Nakon što su u polufinalu poraženi 12:11 na peterce od Zadra 1952., nadigrali su u utakmici za treće mjesto završnog turnira prvenstva Hrvatske, koji je odigran u Rijeci, splitskog Mornara s 13:7.

Što će se pamtiti u utakmice za treće mjesto? Prije svega osam pogodaka Maroja Šušića, koji je postigao prvih pet pogodaka za Jug Adriatic osiguranje. Pogađao je za 1:0, 2:0, 3:1, 4:1 i 5:1. Poslije je tresao mrežu Mornara za 8:3, 9:4 i 10:5. Petar Kulaš je bio strijelac za 6:2, 7:2 i 11:5. Ivano Lončar i Maro Kovačević su pogodili za 12:5 odnosno 13:6.

Antoan Špilar je zaustavio osam udaraca Mornarevaca. Pod vodstvom Miha Bobića s broncom oko vrata u Gruž se vraćaju još Luka Lonza, Luka Čurlin, Ante Jerović, Mateo Benussi, Adrian Pavlović, Niko Miljas, Lovro Zvono, Marino Brzica i Niko Đerek.

- Ove godine se prvo igrala liga. Imali smo šesnaest utakmica, sa svakim doma i vanka. Na kraju su četiri najbolja sastava igrala završni turnir. Mi smo bili najbolji u tom prvom dijelu u kojem smo uistinu pokazali najviše. I sad, kad me netko pita jesam li na kraju zadovoljan s broncom, odgovor je: Nisam jer znam kako možemo bolje. Nažalost, nama se cijela sezona, koja je bila duga, svela na jednu utakmicu, to polufinale protiv Zadra, koje smo izgubili na peterce. Djeci ne mogu ništa zamjeriti. Trudili su se cijelu godinu. U zadnjih 18 dana smo devet dana bili van kuće, i odigrali smo ukupno deset utakmica. Prvo putovali u Novi Sad na završnicu Regionalne lige, sad u Rijeku na završnicu prvenstva.... To je za seniore naporno, a kamo li ne za djecu od 15, 16 godina. Plus, tek smo prije 20 dana doznali za turnir Regionalne lige, a na kraju se mijenjao i termin završnog turnira domaćeg prvenstva. Govorilo se kako će biti 27. i 28. svibnja – rekao je Bobić.

- Jerković nas je držao s ukupno pet pogodaka na životu u polufinalu, Špilar je bio odličan na vratima u utakmici za treće mjesto, vrlo dobar u polufinalu. Bennusi tad baš dobar u dva metra... Šušić sad sjajan u utakmici za treće mjesto, te u dosta utakmica u ligi... Nedostajao nam je Marin Zeko, koji je ozlijeđen te je 50 dana izvan bazena. Sve pohvale svim igračima. Ne bih im sad stvarao pritisak, ali mislim kako smo u ovom uzrastu najbolji, te kako ćemo, ako budemo kompletni, to potvrditi ovog ljeta u Kupu – istaknuo je trener jugovih mlađih juniora. 

Naslov je osvojilo Primorje EB, koje je u finalu s 9:5 dobilo Zadar 1952.

27. travanj 2024 00:40