StoryEditorOCM
VaterpoloŽUPLJANIN SLAVI 38. PUT |

BIJAČ ČESTITAO JOKOVIĆU Zovi Mara za trofej: ‘Nevjerojatno, suparnik PRO Recco, a mi ga dobijemo tri puta u četiri utakmice za naslov prvaka!‘

Piše Tonči Vlašić
26. svibnja 2021. - 21:27

Što reći. Igraš u finalu protiv velike ekipe, koju, tako je zadnjih gotovo 20 godina, možeš dobiti na jednu utakmicu, a mi smo protiv takvog PRO Recca sad trebali dobiti tri puta, i dobili smo, i kad smo to uspjeli... Nevjerojatno. Još ne vjerujem da smo uspjeli. Ovo je uistinu veliki podvig – slavi Maro Joković s Bresciom naslov prvaka Italije. Prekinut je niz PRO Recca na čijim vratima je bio Marko Bijač.

- Zaslužena pobjeda Brescie. Čestitam Maru na naslovu prvaka. Još jednom je potvrdio klasu. Dobili su nas tri puta u četiri utakmice. Njihovoj pobjedi se nema što prigovoriti. Još jednom čestitke Maru - istaknuo je Bijač. 

Brescia je napravila break u prvoj utakmici finala u domu PRO Recca, koji je 24 sata poslije na istom mjestu izjednačio. Serija se potom preselila u dom Brescie, koja je dobila u 24 sata obje kod kuće. Jučer slavila na peterce, a sad s 11:10.

- Tijekom cijele utakmice smo bili mirni. Iznenađujuće mirni. Imali kontrolu. Bilo je svega u četvrtoj utakmici, ali dobili smo. Ovo je velika stvar ne samo za klub, već za čitav grad. U niti jednom sportu Brescia nije imala prvaka zadnjih 15-ak godina. Zbog toga je velika, velika radost svih – javio se Joković nakon što je s ekipom podigao pokal prvaka Italije.

Brescia je na drugi naslov prvaka čekala 18 godina, od 2003. godine, godine kad je Maro Joković osvojio svoj prvi trofej – Kup Hrvatske s Jugom, i pazite sad – od tad, do danas, Joković je svake godine osvojio najmanje jedan trofej.

image
Maro Joković u kapici Juga slavi pobjedu protiv Mladosti

- Samo nisam bio prvak s Jugom 2008. godine kad smo izgubili finale od Mladosti, te 2015. godine jer te sezone sam za PRO Recco igrao samo Europu, ne i prvenstvo Italije – prisjetio se najtrofejniji hrvatski vaterpolist svih vremena, koji je 2015. bio s PRO Reccom prvak Europe, s Jugom 2006. i 2016. godine, koji je s Jugom osvojio europski Superkup, i oba puta protiv Brescie (2006. i 2016.)...

Nazovi Mara Jokovića radi trofeja. Smije se na tu konstataciju 33-godišnji Župljanin, ali tako je. Nevjerojatno zvuči kako je Joković u svojih 18 seniorskih sezona igrao 17 puta za naslov državnog prvaka te slavio u 16 finala. Najviše, 13 puta s Jugom, te po jednom s PRO Reccom (2014.), Olympiacosom (2020.) i sad s Bresciom (2021.).

Inače, Župljanin je s Jugom osvojio ukupno trideset i jedan trofej, tri s PRO Reccom i tri s Olympiacosom, te sad trofej s Bresciom. Ukupno 38 klupskih trofeja, a ima i 20 medalja s reprezentacijom!

Majstore!

09. svibanj 2024 16:29