StoryEditorOCM
VaterpoloPOBJEDA JUGAŠA NA STARTU SKUPINE ‘A‘ EUROCUPA

Bez stresa u Gružu, očekivano prva tri boda na kontu branitelja naslova

Piše Tonči Vlašić
10. listopada 2024. - 20:15

BILO JE I PLUS 7

Jug Adriatic osiguranje – GS Apollon Smyrnis 14:10

DUBROVNIK Bazen u Gružu. Suci: Ruben Sap (Nizozemska) i Rajmund Fodor (Mađarska). Delegat: Inigo Garate (Španjolska).

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić, Prkoča, Djerković, Zvono, Joković (2), Pavlić, Mozara (1), Cabanas (2), Kržić (3), Burić (2), Herceg (3), Žuvela (1), Jurišić. Trener: Vjeko Kobešćak, pomoćnici: Igor Računica i Pavo Marković.

GS APOLLON SMYRNIS: Galanopoulos, Bogdanović (5), Radović (1), Troulos (3), Diplaros, Kapotsis (1), Chondrokoukis, Foskolos, Gardikas, Rompopoulos, Solanakis, Limarakis. Trener: Petar Radanović, pomoćnik: Filippos Karampetsos.

Četvrtine: 4:1, 2:2, 6:2, 2:5.

Pobjedom su Jugaši otvorili nastup u skupini ‘A‘ EuroCupa. Bili su u Gružu bolji od grčkog GS Apollon Smyrnisa. 

Gosti su zaradili prvi napad, zatim u tom prvom napadu igrača više, kojeg je realizirao Marko Radović. Lani je isti bio suparnik Jugaša u kapici Crvene zvezde. Ne pamti tu prvu utakmicu četvrtfinala EuroCupa po dobrom, te je morao zbog crvenog kartona propustiti uzvrat u Beogradu. Momčad Vjeka Kobešćaka je u obje utakmice bila uvjerljiva, na kraju je otišla do kraja, te ove sezone brani trofej.

Nakon pogotka Radovića je krenulo domaćina u napadu, Filip Kržić je opalio s vanjskog za 1:1, pa Sergi Cabanas, nije bio bijeg, recimo prije neka polukontra, ali najvažnije, i on je pogodio (2:1). I dok je sastav iz Atene realizirao prvog igrača više, nije drugog. Tad je uzdrmao okvir gola.

Ni domaćin nije iskoristio svoju drugu situaciju s igračem više, ali napad poslije, nakon što se obranio, igrala se 6. minuta, poveo je s 3:1. Spuštena je lijepo lopta za Branimira Hercega. Neumoljiv je bio centar domaćina, kao što je bio Cabanas u posljednjim sekundama prve četvrtine kad je Bogdan Djerković izborio igrača više, trećeg za domaćina (4:1).

U drugoj četvrtini nastavila se Jugova serija – peti pogodak hrvatskog doprvaka u nizu, 11. minuta – postigao je Rino Burić, a 29 sekundi poslije GS Apollon Smyrnis je prekinuo post u napadu, koji je trajao 10 minuta i 31 sekundu (Charalampos Troulos je postigao drugi pogodak za momčad iz Atene u Gružu).

Na poluvremenu je bilo 6:3 (Burić drugi pogodak nakon drugog pogotka Troulosa), u trećoj četvrtini vrlo brzo 8:3 (Kržić drugi put, pa prvi put Maro Joković).

image

Sergi Cabanas (Jug Adriatic osiguranje)

Tonči Vlašić/

Tek se nakon 18 minuta i 28 sekundi igre u strijelce upisao prvi topnik gostiju (i grčkog prvenstva prošle sezone) bek iz Subotice Nikola Bogdanović (8:4). Herceg je potom još jednom lijepo izborio poziciju, te pogodio mrežu gostiju, a napad poslije još jednom. Šrauba, koje je izmamila pljesak s tribina za prvi odlazak na plus šest (10:4).

Herceg je potom izborio peterac, koji je realizirao Marko Žuvela (11:5). Potom se pljeskalo Jokoviću koji je zaključio kontru šutom sa šest metara za odlazak na plus sedam (12:5). Plus osam je bilo nakon 15 sekundi igre u zadnjoj četvrtini (Toni Mozara s igračem više, koji je zarađen tri sekunde prije kraja treće četvrtine).

Oba trenera su mijenjala vratare na početku zadnje četvrtine, Ivan Jurišić odnosno Konstantinos Limarakis su zamijenili Tonija Popadića i Stefanosa Galanopoulosa. Bogdanović je na kraju bio prvi strijelac utakmice s pet pogodaka...

Ukratko, kvalitetniji sastav je pobijedio. Jug Adriatic osiguranje i AN Brescia bi trebali između sebe odlučiti tko će s prvog, a tko s drugog mjesta u skupini izboriti osminu finala EuroCupa. Prvi njihov ogled je 31. listopada u Italiji, a drugi u Gružu, u zadnjem, 6. kolu u skupini, koji je na rasporedu 5. prosinca. Naravno, trebat će jedni i drugi pripazit da im se ne dogodi krivi korak, pogotovo u Grčkoj i Francuskoj.

Jugaši već za dva dana imaju novi ispit. Dolazi prvak Srbije, euroligaš Novi Beograd u Gruž. Riječ je o utakmici 3. kola Regionalne lige (subota, 12. listopada, 17.30 sati). 

SKUPINA ‘A‘

Rezultati, 1. kolo, 10. listopada: Jug AO – GS Apollon Smyrnis 14:10, AN Brescia - Team Strasbourg 11:9.

Poredak: 1. Jug AO 3 boda (14:10), 2. AN Brescia 3 boda (11:9), 3. Team Strasbourg bez boda (9:11), 4. GS Apollon Smyrnis bez boda (10:14).

Raspored, 2. kolo, 17. listopada: Team Strasbourg – Jug AO, GS Apollon Smyrnis – AN Brescia, 3. kolo, 31. listopada: AN Brescia – Jug AO, Team Strasbourg – GS Apollon Smyrnis, 4. kolo, 14. studenog: GS Apollon Smyrnis – Jug AO, Team Strasbourg – AN Brescia, 5. kolo, 21. studenog: Jug AO – Team Strasbourg, AN Brescia – GS Apollon Smyrnis, 6. kolo, 5. prosinca: Jug AO – AN Brescia, GS Apollon Smyrnis – Team Strasbourg.

10. listopad 2024 23:52