StoryEditorOCM
TenisSJAJAN DAN TENISAČICE RAGUSE

Živi za tenis, ‘gine‘ za svaku loptu, mogla bi trenirati od jutra do mraka, i taj trud se isplatio - Ana Petković je najbolja u državi!

Piše Tonči Vlašić
17. studenog 2021. - 11:28

Jučer je stigla do naslova državne prvakinje u paru s Nikom Čakarun iz PRO 2000, a niti 24 sata poslije podigla je i najvrijedniji naslov – pojedinačni, i to je u finalu HEP Dvoranskog prvenstva do 12 godina u Zagrebu Sophii Santos, članici kluba domaćina, Tenis kluba Zagi, prepustila samo jedan jedini gem. Petković je finale dobila sa 6:0 i 6:1 za svoj prvi pojedinačni naslov u karijeri, a računajući jučerašnji trijumf u paru, drugu krunu najbolje u karijeri.

U četiri dana prvenstva, početak je bio u nedjelju, 14. studenog, tenisačica Raguse je na terenima Zagrebačkog velesajma odigrala osam mečeva, s pet pobjeda stigla do krune najbolje u državi u svom uzrastu, a s preostale tri pobjede do naslova prvakinje u paru. I ne samo da nije izgubila niti jedan set u svih osam mečeva, već je u pojedinačnoj konkurenciji dobila pet od deset setova bez izgubljenog gema, a ukupno je suparnicama u tih deset setova na prvenstvu u pohodu na krunu najbolje tenisačice prepustila samo devet gemova, u prosjeku niti jedan jedini gem po setu!

image
Ana Petković, tenisačica Raguse
Tonči Vlašić

Ana je tenis počela trenirati s pet godina. Rođena je 31. ožujka 2009. godine. Živi za tenis, 'gine' za svaku loptu, mogla bi trenirati od jutra do mraka, koliko smo puta napisali. Taj trud se isplatio.

Prvi put državna prvakinja, i to dvostruka!

19. travanj 2024 06:50