StoryEditorOCM
TenisSLAVI DUBROVKINJA |

USPJELA JE! Lucija Ćirić Bagarić prošla kvalifikacije u Bronxu, seli na terene Flushing Meadowsa, u dom US Opena, tamo gdje mogu ući samo najbolji!

Piše Tonči Vlašić
4. rujna 2021. - 19:40

Uspjela je Ana Konjuh prije neki dan proći kvalifikacije posljednjeg Grand Slam turnira sezone, što ona sve nije uspjela, a sad je isto u juniorskoj konkurenciji, koji dan poslije, pošlo za rukom na istom turniru Luciji Ćirić Bagarić, koja je tako izborila debi na jednom juniorskom Grand Slam turniru, igrat će 17-godišnja Dubrovkinja US Open, turnir koji je Ana Konjuh osvojila 2013. godine, te se na njemu oprostila od juniorskog tenisa.

Ćirić Bagarić je dobila Marinu Stakušić iz Kanade u finalu kvalifikacija sa 6:2, 3:6 te 10:7 u trećem setu, tzv. produženom tie breaku. Odlično je otvorila meč. Bolje je servirala, dobila je 11 od 13 poena kad joj je prošao prvi servis, a 5 od 6 poena na drugi servis, iskoristila je dvije od tri break lopte, a nije dozvolila suparnici niti jednu takvu priliku. Osvojila je 28, a izgubila 16 poena. Kad se sve zbrojilo, to je bilo tih 6:2 s koliko je bila bolja u prvom setu.

U drugom Stakušić je pokazala više, povela sa 4:0. Lucija nije uspjela to nadoknaditi iako je u nastavku drugog seta opet bila kakviu smo je gledali u prvom. Zatim, odluka, tko će prije do 10 poena. U toj biti ili ne biti igri Lucija je bila bolja, te slavi.

Andrea Konjuh je bila prva Dubrovkinja koja je zaigrala na jedom juniorskom Grand Slam turniru, bilo je to u Melbourneu, sjećamo se prije toga i nastupa Tomislava Perića. Prvi iz Uvale Lapad koji je zaigrao na najvećim pozornicama, prvi koji je bio u Wimbledonu. Ana Konjuh je učinila da nikad nećemo zaboraviti juniorske Grand Slamove – dupla kruna u Melbourneu, bila je kraljica Australian Opena, na kraju pobjednica US Opena, te juniorski broj jedan.

Sad će juniorski Grand Slam igrati i Lucija Ćirić Bagarić. Prošla je kvalifikacije koje su se igrale na terenima u Bronxu, dobila oba meča na terenima u jednoj od pet četvrti New Yorka, a sad seli na terene Flushing Meadowsa, u dom posljednjeg Grand Slam turnira sezone, US Opena, tamo gdje mogu ući samo najbolji.

image
Lucija Ćirić Bagarić
Tonči Vlašić
26. travanj 2024 11:20