StoryEditorOCM
TenisSVJETSKI TURNIR U GOSPINOM POLJU

Uspjela je i danas, Ana Petković u četvrtfinalu, trener Paolo Pavlinović: ‘Već sad je ovo veliki rezultat!‘

Piše Tonči Vlašić
18. listopada 2023. - 16:38

Ana Petković je u 3. kolo Dubrovnik Junior Cupa, juniorskog J100 turnira, koji se u organizaciji Tenis kluba Ragusa igra na terenima u Gospinom polju, a koji je okupio sto i jednu tenisačicu i tenisača iz dvadeset i dvije države s tri kontinenta, koji je počeo kvalifikacijama u subotu, 15. listopada, i traje do nedjelje, 22. listopada, kad ćemo doznati ovogodišnje pobjednike u obje konkurencije. Dan prije, u subotu, 21. listopada, trebali bi znati tko je najbolji par u konkurenciji juniorki, isto tako u konkurenciji juniora.

Dan nakon što je na startu izbacila treću nositeljicu turnira, Jovanu Grujić iz Srbije, i to joj prepustila samo tri gema u prvom setu, danas je Petković sa 6:3 i 7:6 bila bolja od godinu dana starije Rumunjke, 15-godišnje Iris Zbranca, koja je meč otvorila vodstvom 3:0.

image

Rumunjka Iris Zbranca

Tonči Vlašić/
image

Ana Petković, tenisačica Libertasa

Tonči Vlašić/

- Ana je u tie breaku drugog seta gubila s 5:2, a dobila ga je sa 7:5. Ovo je, s obzirom na kvalitetu turnira, već sad je ovo veliki rezultat. Dubrovnik je daleko najjači turnir na kojem je igrala. Dosta je jači od Velog Lošinja i Poreča, koji su bili dosta jači od Rijeke - istaknuo je njezin trener Paolo Pavlinović. 

- Od tog prvog turnira u Rijeci, gdje je imala debi na jednom juniorskom ITF-u, Ana igra sve bolje i bolje. Prvi meč u Gospinom polju, kad je svladala treću nositeljcu, koja je tri godine starija od nje i koja je na rang listi negdje oko 230. mjesta, odigrala je za svaku pohvalu, međutim, danas je protiv Rumunjke, koja je oko 500. mjesta, bilo teško, a sve iz razloga jer njezina suparnica nije puno griješila, te je Ana morala odigrati još jedan dobar meč. Uspjela je u tome, izborila je novu pobjedu, te će igrati u četvrtfinalu. Sve ovo što je pokazala do sad na prethodna tri turnira, te ovom u Gospinom polju, je top. Ukupno deset pobjeda do danas u trinaest mečeva dignut će je na rang listi, te bi mogla vrlo brzo prijeći prag, te se naći u TOP 1000. Kad govorimo kako je to top rezultat mora se znati kako je Ana tek prije niti mjesec dana krenula s nastupima u ovoj konkurenciji, kako ona ima tek 14 godina, a govorimo o svjetskog rang listi najboljih juniorki, a to su igračice do 18 godina - dodao je Pavlinović. 

image

Ana Petković, tenisačica Libertasa

Tonči Vlašić/

Petković će na teren opet u petak, u četvrtfinalu je čeka šesta nositeljica, 16-godišnja Latvjka Zeltina Beatrisez, a mjesto među osam najboljih u Gospinom polju u četvrtak, 19. travnja, pokušat če izboriti još jedna članica Libertasa, Leticia Tarocco, koja je danas doznala kako je u 2. kolu čeka Latvijka Marija Lauve.

U turniru juniorki oprostila se prva nositeljica, 17-godišnja Mađarica Kitty Molnar, koju je dva puta sa 6:4 svladala godinu dana mlađa Talijanka Aurora Nosei, dok je u konkurenciji juniora prvi nositelj, 16-godišnji Marokanac Karim Bennani ostvario drugu pobjedu, te se plasirao u četvrtfinale...

30. travanj 2024 20:54