StoryEditorOCM
TenisWTA U PORTOROŽU |

TRIJUMF ZA PAMĆENJE NA SLOVENSKOJ OBALI Ana Konjuh dobila hrvatski derbi protiv Donne Vekić nakon što je izgubila prvih sedam gemova u meču

Piše Tonči Vlašić
13. rujna 2021. - 22:08

1. KOLO: Ana Konjuh - Donna Vekić 0:6, 6:3, 6:2

Hrvatski derbi na startu WTA turnira u Portorožu pripao je Ani Konjuh, i to nakon što je Donna Vekić dobila prvi set sa 6:0, na početku drugog seta po četvrti put oduzela servis 23-godišnjoj Dubrovkinji, te imala potom servis za vodstvo 2:0 u drugom setu.

Međutim, Ana je s tri poena u nizu prekinula negativan niz, osvojila prvi gem u meču, na servis Vekić, te počela svoj niz. Dobila je četiri gema za redom, u sedmom gemu drugog seta servirala za 5:2, uspjela doći do tog rezultata, ali nakon što je imala 0:40. Nanizala je pet poena. U devetom gemu drugog seta servirala je za izjednačenje u setovima, i uspjela – 6:3.

U trećem, odlučujućem setu, Ana je bila sjajna. Već u prvom gemu napravila je break. Povela s 2:0, čuvala i sačuvala prednost u prvom ogledu na Touru protiv godinu i pol starije Osječanke. U sedmom gemu je još jednom napravila break...

U 2. kolu suparnica Ani bit će 28-godišnja Kristina Mladenović, trenutno 66. tenisačica svijeta. Ana je pobjedom protiv Vekić napravila pet koraka naprijed, s 80. stigla do 75. mjesta. Ana protiv Mladenović vodi u međusobnim ogledima 2:1.

26. travanj 2024 10:55