StoryEditorOCM
TenisDRŽAVNI DOPRVAK DO 10 GODINA

Trener Mario Jarak o Lorenzu Butiganu, malom junaku s terena u Uvali Lapad: ‘Nije mu ništa teško, ni kad je trening u šest ujutro, ni kad prži sunce!‘

Piše Tonči Vlašić
26. rujna 2022. - 16:23

Odigrao je Lorenzo Butigan, član Tenis kluba Dubrovnik, desetak turnira Dalmatinskog ciklusa ove godine, osvojio je četiri turnira, a četiri najbolja rezultata su se uzimala u obzir za nastup na regionalnom Mastersu. Tamo je otišao kao broj jedan, opravdao tu ulogu.

- Bio je dominantan na dalmatinskom Mastersu, te se plasirao na državni Masters – naglasio je njegov trener Mario Jarak.

- Bio je odličan i na državnom Mastersu – dodao je.

Lorenzo se iz Zagreba, gdje je održan državni Masters, vratio kao doprvak Hrvatske u uzrastu do 10 godina, a tako malo je nedostajalo i za korak naprijed, skok na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Dobio je prvi set finala protiv Borne Dujmovića iz Movensa, drugi set je izgubio u tie breaku nakon čega je izgubio još jedan tie break, koji je odlučivao o pobjedniku nakon što je rezultat u setovima bio 1:1.

image

Lorenzo Butigan, tenisač Dubrovnika, doprvak Hrvatske do 10 godina

Tonči Vlašić/

- Polufinale protiv Borne Marića iz Vinkovaca je bilo finale prije finala. Tri tie breaka su odlučivala, u trećem se igralo na razliku. U finalu se osjetilo kako je umoran, iako je unatoč tome bila velika prilika za novu pobjedu. Ali, od prvog turnira dalmatinskog ciklusa, pa na regionalnom Mastersu, te sad na državnom Mastersu je dokazao kako je među najboljima u državi, te zaslužuje sve čestitke – istaknuo je Jarak.

- Lorenzo trenira svaki dan. Marljiv je. Nije mu ništa teško, ni kad je trening u šest ujutro, ni kad trenira u po bijela dana, kad je vruće, kad prži sunce. Svestran je. Ne zaostaje u ničemu, forehand mu je jak, pa i backhand, zatim servis, igra vrlo dobra... – hvali Mario Lorenza, koji je učenik Osnovne škole Lapad do koje stanuje.

- Ili je u školi, ili je na tenis terenima u Uvali Lapad – dodaje Mario, koji je trener Lorenzu od njegovog prvog treninga kojeg je odradio u Tenis klubu Dubrovnik prije gotovo pet godina.

image

Lorenzo Butigan, tenisač Dubrovnika, doprvak Hrvatske do 10 godina

Tonči Vlašić
25. travanj 2024 19:59