StoryEditorOCM
TenisBRAVO ANA PETKOVIĆ

Sve su suparnice starije po dvije, tri godine, ali evo 14-godišnje Dubrovkinje u polufinalu juniorskog ITF-ovog turnira

Piše Tonči Vlašić
25. siječnja 2024. - 21:28

Ana Petković je u polufinalu juniorskog ITF J60 turnira u Širokom Brijegu. Na startu je dobila 16-godišnju Talijanku Claru Marzocchi sa 6:3 i 6:0, zatim sedmu nositeljicu, Slovenku Piu Petelinšek dva puta po 6:2, te u četvrtfinalu Ruskinju Anastasiu Akuginou sa 6:0, 4:6 i 6:2.

Petelinšek je 17-godišnjakinja, Akuginova ima 16 godina, uglavnom sve tri suparnice su najmanje dvije godine starije od 14-godišnje Dubrovkinje, koja je krajem rujna prošle godine krenula s igranjem juniorskih ITF-ovih turnira, i odmah na početku, bilo je to u Rijeci na J30 turniru, igrala polufInale. Mjesec dana poslije i drugi put je bila na korak do finala, i to na svojim terenima u Gospinom polju, na jakom J100 turniru u Dubrovniku, a evo je sad i treći put među četiri najbolje.

Ovo je sedmi juniorski ITF-ov turnir u karijeri Ane Petković. Konkurencija su i 18-godišnjakinje. Do danas članica Tenis kluba Libertas ima 15 pobjeda i 6 poraza, gotovo sve mečeve je igrala protiv starijih suparnica, većinu pobjeda je ostvarIla protiv nositeljica.

U polufinalu Širokog Brijega čeka je Slovakinja Sara Kastakova, koja je tri godine starija, a koja je prva nositeljica turnira.

05. svibanj 2024 07:46