StoryEditorOCM
TenisTENIS

STO KORAKA NAPRIJED Produženi tie break finala, koji se odužio, nije bio sretan - idući tjedan Lucija na europskom Mastersu do 16!

29. rujna 2019. - 02:44
Lucija Ćirić Bagarić i Noa Krznarić su dobile prvi set (hrvatskog) finala parova na ITF-ovom juniorskom turniru u Lošinju, ali nisu uspjele otići do kraja te osvojiti naslov. Marijana Majetić i Sara Svetac su dobile drugi set sa 6:3, koliko su u prvom bile bolje Ćirić Bagarić i Krznarić, a potom u trećem setu - koji se igra kao produženi tie break do 10 poena - sa 14:12.

Dan prije nastupa u finalu parova sa 16-godišnjom Zagrepčankom, 15-godišnja Dubrovkinja nije uspjela u pojedinačnoj konkurenciji izboriti polufinale. Bolja je sa 6:3 i 7:5 bila dvije godine starija Chiara Girelli iz Italije, jedanaesta nositeljica, međutim, i dvije pobjede s kojima je stigla među osam najboljih na juniorskom turniru u uzrastu do 18 godina donijela su joj nove bodove s kojima bi trebala napraviti novih sto koraka naprijed na svjetskog rang listi. Uoči nastupa u Lošinju Lucija je bila 712. juniorka svijeta, a na novoj rang listi trebala bi biti negdje oko šestotog mjesta.

Idući nastup imat će na Europskom Mastersu za igračice do 16 godina. Lucija je među osam najboljih na kontinentu u tom uzrastu. Masters se od 4. do 6. listopada igra u talijanskoj Reggioo Calabriji.     
 
26. travanj 2024 06:28