StoryEditorOCM
TenisITF DUBROVNIK CUP

Splićani na ‘petici’ za pet, hoćemo li u Gospinom polju gledati hrvatsko finale?

Piše Tonči Vlašić
7. travnja 2023. - 18:12

Hoćemo li gledati hrvatsko finale na Dubrovnik Cupu, 25.000 dolara vrijedom ITF-ovom turniru? Oba hrvatska reketa u četvrtfinalu su napravila korak naprijed, a ne igraju međusobno u polufinalu. Luki Mikrutu je suparnik u meču za finale Aldin Šetkić iz Bosne i Hercegovine, a Duji Ajdukoviću treći nositelj, Rumunj Cezar Cretu.

Od dvojice Splićana prvi je polufinale izborio Mikrut, koji je u prvom meču na terenu broj ‘pet’ sa 6:4 i 6:3 za sat i 39 minuta igre svladao Radomira Tomića iz Bosne i Hercegovine. Ajduković, koji je u ulozi šestog nositelja, na istom terenu je poslije bio za sat i 20 minuta uspješniji od Bugarina Anthonyja Ivanova sa 6:1 i 6:4.

U preostala dva četvrtfinala Cretu je dobio sa 6:3 i 7:6 (4) nakon dva sata i deset minuta igre sedmog nositelja Erica Vanshelboima iz Ukrajine, dok je Šetkić svladao Sebastiana Gima iz Rumunjske s 2:6, 6:1 i 6:2 nakon dva sata i 16 minuta igre.

U finalu turnira parova igrat će prvi nositelji, Australac Adam Taylor i Ukrajinac Eric Vanshelboim protiv Samoborca Nikole Bašića koji igra s Ukrajincem Ivanom Kremenchutskyijem.

Nagradni fond dubrovačkog turnira, koji je okupio igrače iz petnaest država, iznosi 25.000 američkih dolara. Turnir završava u nedjelju, 9. travnja.

30. svibanj 2024 08:24