StoryEditorOCM
TenisNOVI POKAL U GOSPINOM POLJU

Ragusa za pet! Sve riješila prije parova, pa se oni u zadarskom Višnjiku nisu trebali ni igrati

Piše Tonči Vlašić
10. lipnja 2023. - 10:44

Otišli su na uzvrat u Zadar s prednošću 5:2 i bez najiskusnijeg, Tomislava Perića, koji je u prvom meču, u Gospinom polju donio početno vodstvo. Nije im trebalo dobiti i ovaj meč, ovaj put im je u pet pojedinačnih mečeva i dva meča parova, koja se igraju na kraju, bilo dovoljno dobiti tri od ukupno sedam mečeva, a oni su sve riješili i prije parova. Dobili su svih pet pojedinačnih mečeva, te se parovi na kraju nisu ni igrali.

Oni su prva ekipa Tenis klub Ragusa, koja je tako ostvarila ukupnu pobjedu protiv Zadar 08, te osvojila južnu skupinu Treće hrvatske lige i sad je čeka na kraju ljeta, početkom rujna, kvalifikacije za veći rang, Drugu hrvatsku ligu. U njima će igrati protiv pobjednika ostalih skupina trećeg razreda.

Ragusa je bez igrača sa strane, većina igrača su još uvijek članovi juniorske ekipe kluba, igrači koji su, kad se počelo raditi u Gospinom polju, bili u skupini dječaka koji su učili prve teniske korake, prvi put držali reket u ruci.

Pod vodstvom Paska Barovića na terenima u zadarskom Višnjiku Marko Baničević je dobio sa 6:4 i 6:0 Leona Borčiča, Nikola Mihaljević je sa 6:2 i 6:1 bio bolji od Marina Jamničkog, Timofii Milovanov je dva puta sa 6:3 svladao Tonija Petanija, Stjepan Bogdan je bio bolji od Stipe Jurkovića sa 6:3, 5:7 i 15:13, a Kuzma Jurišić od Noe Kelave sa 6:2 i 6:2.

Ukupno 10:2 za Ragusu

27. travanj 2024 01:26