StoryEditorOCM
TenisMOMČADSKO PH DO 18 GODINA

Ragusa opet u završnici, lani osma, sad je (već) bolja iako žali što nije imala sreće u ždrijebu četvrtfinala

Piše Tonči Vlašić
21. rujna 2022. - 16:52
Tenis klub Ragusa - momčadsko PH do 18 godina, gore, s lijeva: Kuzma Jurišić, Karlo Klaić, Stjepan Bogdan i Marko Baničević, dole: Pasko Barović, Tymofii Milovanov i Paolo PavlinovićTonči Vlašić/

Ne samo TOP Spin ili HTK Zagreb – bila je želja Tenis kluba Ragusa uoči puta u Zagreb na završnicu momčadskog prvenstva Hrvatske do 18 godina. Ekipa iz Gospina polja je kroz sito i rešeto kvalifikacija stigla među osam najboljih u državi, bila jedna od tri ekipe koje su tim putem stigle na završnicu. Pet ih je na osnovu rezultata u posljednje vrijeme imalo izravan plasman.

Od dva spomenuta sastava u rubrici ‘najbolje izbjeći‘ veće ‘zlo‘ je bio TOP Spin, prvi nositelj. Ždrijeb je bio poludiirigiran. Ragusa nije imala sreće. Izvukla je ‘glavni zgoditak‘ – TOP Spin.

- Mogli smo povesti u četvrtfinalu s 2:1 Marko Baničević je imao meč loptu. Izgubili smo parove sa 7:6 i 7:6... – istaknuli su nakon izgubljenog četvrtfinala 6:1 uz dodatak: TOP Spin suparnik, i to na njegovom terenu na Šalati.

I tako je Ragusa otišla u razigravanje za poredak za plasman od 5. do 8. mjesta. Tu je čekala Pula, sastav koji je također kroz ‘sito i rešeto‘ kvalifikacija došao do završnog turnira prvenstva Hrvatske. Ragusa je povela s 5:0, te je bilo jasno kako će na kraju igrati za peto mjesto u državi. Na kraju čistih 7:0.

Suparnik je za peto mjesto bit će Kvarner, jedan od pet sastava koji su imali izravan plasman na završni turnir.

- Lani smo također prošli kvalifikacije, te na završnom turniru bili posljednji, osmi. Sad možemo bit peti, u najgorem slučaju šesti. Ostaje žal što nismo imali sreće u ždrijebu četvrtfinala. Osim TOP Spina i HTK Zagreb, željeli smo dobiti za suparnika Split ili Ogulin, protiv njih bi imali dosta veće izglede doći do pobjede i polufinala nego što smo imali protiv prvog nositelja. Ali, to se nije dogodilo. Nek‘ se zna kako smo jedini bez igrača sa strane, sve domaći igrači. Tymofii je odrastao na terenima u Gospinom polju. Zatim nek ‘se zna kako smo bili najbolji u kvalifikacijama regije jug, a nakon toga prošli dalje te dobili Zagija. Sad pobjeda protiv Pule, prva naša u završnici s kojom smo napravili najmanje dva koraka naprijed, a nadamo se kako ćemo i tri – istaknuli su Pasko Barović i Paolo Pavlinović, treneri Raguse.

Marko Baničević, Karlo Klaić, Stjepan Bogdan, Tymofil Milovanov i Kuzma Jurišić igraju u četvrtak, 22. rujna, za peto mjesto u državi. 

26. travanj 2024 22:52