StoryEditorOCM
TenisNOVA RADOST U GOSPINOM POLJU

Ragusa odigrala za čistu peticu protiv Varaždina 1811., te je stigla na korak do cilja!

Piše Tonči Vlašić
3. rujna 2023. - 16:49

I treći korak je bio uspješan, a bude l ii četvrti, slavit će se u Gospinom polju plasman u veći rang, Drugu hrvatsku ligu. Tenis klub Ragusa je prvo bio najbolji u južnoj skupini Treće hrvatske lige, četvrtom rangu. Svladao u odluci, tko je pobjednik, adar 08, a zatim se našao u kvalifikacijama. Prvi uspješan korak je napravio kod Ivanića, sad drugi u svom Gospinom polju gdje je ugostio Varaždin 1181., te osigurao pobjedu prije parova.

Dobio je svih pet pojedinačnih mečeva. Svih pet bez izgubljenog seta. Marko Baničević, Nikola Mihaljević, Kuzma Jurišić, Jurica Udovičić i Ivan Boitsov su bili u akciji. Suparnicima su prepustili ukupno 17 gemova, a osvojili su 60.

- Na kraju nismo ni igrali parove jer je bilo jasno kako smo pobijedili – naglasili su je Pero i Pasko Barović, voditelji ekipe iz Gospina polja.

image

Na mreži Tenis centra Dubrovnik u Gospinom polju

Tonči Vlašić/

Koprivnica je idući suparnik Ragusi. Ona je u četvrtfinalu svladala Županju s 4:3.

- Polufinala kvalifikacija su ustvari finala jer će zbog odustajanja jednog kluba dva najbolja, dakle, finalisti, ući u veći rang. Mi smo domaćini u polufinalu. Prilika je tu. Bilo bi prekrasno kad bi uspjeli – poželjeli su Barovići.

Osim petorice, koja su potpisala 5:0 protiv Varaždinaca, uspjehu Raguse ove sezone doprinijeli su još  Tymofii Milovanov, Stjepan Bogdan, Tomislav Perić, Pero Mihaljević, Filip Kešina, Roko Kačer, Ante Kačić, Toni Pavlović Tonko Lončarica – to je sastav Ragusa, koji će pokušati ostvariti korak naprijed.

Ragusa i Koprivnica igraju u Gospinom polju u subotu, 9. rujna, s početkom u 10 sati.

02. svibanj 2024 02:51