StoryEditorOCM
TenisBILLIE JEAN KING CUP

Prva pobjeda Lucije Ćirić Bagarić za seniorsku reprezentaciju Hrvatske!

Piše Tonči Vlašić
14. travnja 2023. - 15:38

Hrvatske tenisačice ispale su u niži rang, iduće sezone će igrati u Drugoj skupini Billie Jean King Cupa nakon što su na turniru Prve skupine, koji se igrao u Antalyji, u Turskoj, zauzele posljednje mjesto.

Nakon poraza u prva četiri kola od Danske, Bugarske, Srbije i Švedske, naše su na kraju dobile Norvešku s 3:0, ali nedovoljno za izbjeći posljednje mjesto u skupini i ispadanje u niži rang. Prošle sezone Hrvatska je bila najbolja u Prvoj skupini, te je igrala za mjesto u Svjetskoj skupini. Nije uspjela, poražena je u Rijeci od Njemačke. Ove sezone, bez Petre Martić, Donne Vekić i Ane Konjuh, nastupila je budućnost hrvatskog tenisa, Petra Marčinko, Antonia Ružić, Tara Wurth i Lucija Ćirić Bagarić.

image

Lucija Ćirić Bagarić

Tonči Vlašić/

Potonja, 19-godišnja Dubrovkinja, protiv Bugarske je imala debi u seniorskoj reprezentaciji Hrvatske, potom igrala parove protiv Srbije i Švedske, a sad protiv Norveške je upisala prvu pobjedu u dresu s državnim grbom u Billie Jean King Cupu, nekadašnjem FED Cupu. S Petrom Marčinko je sa 6:2 i 6:1 nadigrala par Norveške, dvije 21-godišnjakinje, Emiliu Elde i Lilly Elidu Haseth.

Ćirić Bagarić je u posljednjih šest mjeseci napredovala na svjetskoj rang listi za oko 400 mjesta, danas je 442. igračica svijeta. Prošlu godinu osvojila je prva tri ITF turnira u karijeri, ove godine je dobila 13 od 20 mečeva na ITF-ovim turnirima...

20. travanj 2024 13:31