StoryEditorOCM
TenisBRAVO |

POKAZALA DRUGOJ NOSITELJICI I 35. TENISAČICI SVIJETA PUT(INTSEVA) KUĆI Ana Konjuh izborila četvrtfinale WTA turnira u Beogradu!!!

Piše Tonči Vlašić
19. svibnja 2021. - 13:38

Ni Yulia Putintseva, 26-godišnja Ruskinja, 35. tenisačica svijeta i druga nositeljica WTA turnira u Beogradu, nije uspjela pronaći rješenje za Anu Konjuh. Dubrovkinja je ostvarila četvrtu pobjedu na terenima Tenis centra Novak na beogradskom Dorćolu. Krenula je iz kvalifikacija, evo je u četvrtfinalu.

Ana je bila je strpljiva. Takvu je taktiku izabrala protiv Ruskinje. Znala je kako će biti dugih poena, te je čekala, nije žurila, a kako je gotovo svaku priliku iskoristila, slavi novu veliku pobjedu.

U prvom setu je četiri puta oduzela servis Putintsevoj, u drugom setu to isto uspjela dva puta, u oba seta dva puta više je oduzela servisa nego ih je izgubila. Prvi set je dobila sa 6:3 za 37 minuta igre, drugi set sa 6:4 za 47 minuta, te je zahvaljujući novoj pobjedi napravila novi napredak na svjetskoj rang listi. Uoči Beograda je bila na 188. mjestu. Danas je 167. tenisačica svijeta. 

U četvrtfinalu je čeka Nadia Podoroska iz Argentine, danas 40. sa svjetske rang liste, koja je u ulozi pete nositeljice beogradskog WTA turnira. Ana sad protiv Putintseve vodi 2:0 u međusobnim ogledima, prvi put je bila bolja u četvrtfinalu Praga 2015. godine. Protiv Podoroske još nije igrala.  

27. travanj 2024 03:17