StoryEditorOCM
TenisSLAVLJE U GOSPINOM POLJU

Pobjednički krik 14-godišnje Dubrovkinje, Ana Petković u polufinalu juniorskog ITF-ovog J100 turnira!

Piše Tonči Vlašić
20. listopada 2023. - 13:02

Nije uspjela Leticia Tarocco, 3:6 i 3:6 protiv četvrte nositeljice, Anastasie Bertacchi iz Italije. I Ana Petković je, počele su obje Dubrovkinje, članice Libertasa, skupa četvrtfinalne mečeve juniorskog ITF-ovog J100 turnira na terenima u Gospinom polju, izgubila prvi set, i to protiv šeste nositeljice, Latvijke Beatrise Teltine sa 6:4, ali je uspjela dobiti drugi set (6:2), nakon toga i treći (7:5), te će igrati u polufinalu.

image

Ana Petković

Tonči Vlašić/
image

Leticia Tarocco

Tonči Vlašić

Lijepa priča 14-godišnje Dubrovkinje imat će nastavak na njenim terenima u Gospinom polju. Tri pobjede, ukupno jedanaest u četrnaest mečeva u niti mjesec dana, u osam je bila bolja od nositeljica, i onaj podatak zbog čega je ovo veliki rezultat – njoj je 14 godina, a ovo je juniorska konkurencija, dakle, do 18 godina! Sve do jedna suparnica je bila starija, najmanje godinu dana, Zeltina dvije, a pobjeđivala je one koje su starije i po tri godine…

Ana će u polufinalu, u subotu, 21. listopada, igrati protiv Brazilke Victorie Luize Barros. U drugom polufinalu su suparnice Betacchi i Slovakinja Mia Pohankova, druga nositeljica.

Turnir završava u nedjelju, 22. listopada. 

06. svibanj 2024 04:33