StoryEditorOCM
TenisHEP DVORANSKO PH

Petkovići su čudo. Nakon Vlaha, i njegova dvije godine starija sestra Ana u finalu državnog! Još kad bi oboje uspjelo otići do kraja!

Piše Tonči Vlašić
10. siječnja 2023. - 17:35

Vlaho Petković je osvojio svoj prvi naslov državnog prvaka u karijeri, slavio je u finalu turnira parova na HEP Dvoranskom prvenstvu Hrvatske za uzrast do 12 godina, koje se igra u Zagrebu. Osim toga 11-godišnji član Tenis kluba Ragusa je ovog utorka izborio finale u pojedinačnoj konkurenciji, te će u srijedu, 11. siječnja, još jednom na teren. Ima priliku izboriti duplu krunu. 

U isto vrijeme, sjevernije, u Čakovcu, njegova dvije godine starija sestra Ana će također igrati finale, i to HEP Dvoranskog prvenstva Hrvatske za uzrast do 16 godina! Petkovići su čudo. Nema obitelji u Hrvatskoj koja se može pohvaliti s istim. Još kad bi oboje uspjelo otići do kraja!

Ana, koja je za razliku od Vlaha igrala samo u pojedinačnoj konkurenciji, dva puta je ovog utorka izlazila na teren. Nakon što je u četvrtfinalu sa 6:4 i 6:4 dobila Doru Biondić iz Opatije, koja će krajem mjeseca proslaviti 16. rođendan, u polufinalu je sa 7:6 (3) i 6:4 dobila je Laru Likić, 15-godišnju članicu Varteksa.

Suparnica Ani u finalu bit će dvije godine starija Kaja Jerak iz Ogulina. Vlahu je pak suparnik Ivan Bobetić iz Đakova s kojim je danas osvojio naslov prvaka u parovima.  

27. travanj 2024 06:47