StoryEditorOCM
TenisTENIS ZA DJEVOJČICE I DJEČAKE DO 12 GODINA U UVALI LAPAD

OTVORENO PRVENSTVO DUBROVNIKA U 33 SLIKE Anamarija i Tymofil uzeli sve!

19. lipnja 2018. - 01:22

Anamarija Zorić, tenisačica Dubrovnika i Tymofil Milovanov, Ukrajinac koji igra za Tenis klub Ragusa, pobjednici su Otvorenog prvenstva Dubrovnika za djevojčice i dječake do 12 godina. Slavili su ne samo u pojedinačnoj konkurenciji, već i u parovima. Zorić je parove osvojila igrajući s Japankom Murakami Moa, a Milovanov sa Stjepanom Bogdanom, članom Raguse.

Do naslova Zorić je stigla bez izgubljenog seta u tri meča. U sva tri meča je dobila igračice iz Japana. U finalnom sa 6:1 i 6:1 bolja od Murakami Moa, koja je u polufinalu sa 6:2 i 6:4 savladala Loru Ćosić, članicu Dubrovnika. U polufinalu je Zorić sa 6:4 i 6:2 dobila Oe Mao, dok je igrajući s Moa u finalu parova sa 6:1 i 6:3 bila bolja od Ane Petković i Lore Ćosić. Petković je članica Tenis kluba Dubrovnik.

Milovanov je do finala stigao s tri pobjede i bez izgubljenog seta, a u finalu je izgubio prvi set sa 7:5 od Rynto Suzukija iz Japana. Nakon toga 6:2 i 7:5 za Ukrajinca, koji je u finalu parova s Bogdanom dobio Japance, Riki Imaija i Kei Matsumota, sa 6:2 i 6:1. 

Ukupno 11 djevojčica i 22 dječaka nastupilo je na turniru, koji se u organizaciji Tenis kluba Dubrovnik igrao na terenima u Uvali Lapad. Vrhovni sudac turnira bio je Marjan Pančevski.

26. travanj 2024 02:53