StoryEditorOCM
TenisDUBROVKINJA U PARMI

Nije uspjela protiv treće nositeljice, ali jest potom protiv četrnaestih nositeljica, Ana Petković u paru izborila osminu finala EP-a!

Piše Tonči Vlašić
24. rujna 2024. - 20:40

Iako je dobro počela meč, dobila prvi set sa 6:4, nije uspjela iznenaditi treću nositeljicu, Rumunjku Maiu Ilincu Burcescu, te se plasirati u šesnaestinu finala Europskog prvenstva za tenisačica do 16 godina, ali utorak, 24. rujna, u talijanskoj Parmi, domaćinu najboljim mladim tenisačima i tenisačicama starog kontinenta, 15-godišnja Ana Petković je zaključila uspjehom.

Podsjetnik, Petković je jučer, u ponedjeljak, 23. rujna, prvog dana EP-a, dobila Gruzijku Nitu Skhiladze sa 6:1 i 6:1, te izborila 2. kolo i ogled protiv treće nositeljice EP-a od koje je poražena nakon dva sata i 18 minuta igre sa 6:4, 1:6 I 1:6. Nekoliko sati poslije, na istom terenu, ali pod svjetlima reflektora, tenisačica Libertasa i hrvatska reprezentativka je s Virovitičankom Nikom Dragičević bila bolja sa 6:2 i 6:3 od četrnaestih nositeljica, Grkinja Katerine Oustampasidou i Myrto Proimaki. Hrvatskom paru je trebalo 67 minuta za izboriti plasman u osminu finala EP-a.

Suparnice u meču za četvrtfinale bit će im u srijedu, 25. rujna, druge nositeljice prvenstva, 16-godišnjakinje, Cipranka Nina Andronicou i Crnogorka Iva Lakić.

26. rujan 2024 21:12