StoryEditorOCM
TenisDUBROVKINJA U TRSTU

Nesretni produženi tie break, ali unatoč izgubljenom finalu od prvih nositeljica Lucija zadovoljna jer je napravila skok na rang listi od...

Piše Tonči Vlašić
1. rujna 2022. - 20:37

Propustile su dvije meč lopte, prvu kad je na semaforu pisalo kako vode s 9:8, a drugu kad sui male vodstvo 13:12. Nakon druge propuštene meč lopte suparnice su nanizale tri poena, te se upisale na listu pobjednika turnira u Trstu. Prve nositeljice, Kineskinja Lu Jia-Jing i Slovenka Nika Radišič, dobile su prvi set finala sa 7:5.

- Odigrale smo prvi set dosta loše – rekla je Lucija Ćirić Bagarić, koja je turnir parova na 25.000 dolara vrijednom ITF-ovom turniru u Trstu igrala s iskusnom, 30-godišnjom Latvijkom Dianom Marcinkevicaom.

- Izgubile smo svoj servis, te igrale bez ritma. Krajem seta smo se uspjeli vratiti, ali su one na kraju dobro odigrale i dobile prvi set – dodala je 18-godišnja Dubrovkinja.

- Drugi set smo odigrale dosta agresivnije, i s manje grešaka dobile s uvjerljivih 6:3.

Zatim je produženi tie break do 10 odlučivao, al i on se produžio. Nakon druge propuštene meč lopte izgubile su ga s 15:13 (nedavno u Osijeku poraz u četvrtfinalu s 10:12 u produženom tie breaku, prije toga u polufinalu u francuskom Amiensu 14:16).

- Žao mi je što se cijeli meč sad u Trstu igrao po užasnom vjetru. U suprotnom, uvjerena sam, igra bi bila puno bolja s obje strane. Na kraju, unatoč porazu, zadovoljna sam. Ovo je bilo moje prvo finale u seniorskoj konkurenciji na turniru ovog ranga.

Lucija je ukupno ostvarila pet pobjeda u Trstu, tri do finala turnira parova, dvije u singlu s kojima je prošla kvalifikacije te izborila glavni turnir. Pritom je u zadnjem kolu kvalifikacija izbacila bolje rangiranu igračicu, nositeljicu. Osvojila je bodove u obje konkurencije: 40-ak mjesta je napredovala te je sad 852. tenisačica svijeta, dok je u parovima napravila još veći skok, jučer je bila na 850. mjestu, a sad je na 664. poziciji...

Idući tjedan je slobodna, samo treninzi, a zatim ide u Varnu (turnir nagradnog fonda 15.000 dolara), nakon toga u Vrnjačku Banju (60.000), Otočec (25.000) i Šibenik (25.000).

28. rujan 2024 08:19