StoryEditorOCM
TenisLIJEPI DANI ZA OBITELJ PETKOVIĆ I KLUB LIBERTAS

Ne ide samo seku, uspješan je i braco: Vlaho u polufinalu Split Opena, europskog turnira!

Piše Tonči Vlašić
19. listopada 2023. - 22:42

Ide Dubrovkinju Anu Petković. Evo je u svom gradu u četvrtfinalu juniorskog ITF-a. Njoj je 14 godina, a turnir je za uzrast do 18, i to je njezin četvrti takav turnir u karijeri, četvrti u nizu. Debi je tenisačica Libertasa imala u Rijeci gdje je preskočila četiri prepreke te se našla u polufinalu, u Velom Lošinju i u Poreču je ostvarila po dvije pobjede i igrala 3. kolo, a sad opet dvije pobjede, te je čeka meča za polufinale...

I dok ona igra u Gospinom polju, njezin brat Vlaho je u Splitu. Izborio je polufinalu Split Opena, Tennis Europe turnira drugog ranga za uzrast do 12 godina. Dobio je u četvrtfinalu Rubena Cuxaca iz Francuske sa 7:5 i 6:3, te ga sad čeka meč s Nizozemcem Koenom Ceelaertom.

Vlaho je u svojoj kvalifikacijskoj skupini svladao sva tri suparnika, nije pritom izgubio, kao ni u četvrtfinalu, niti jedan set. Jedini je hrvatski predstavnik, koji se našao u završnici turnira, a koji je okupio mališane s tri kontinenta, te ostao nakon kvalifikacija u igri za naslovom pobjednika.

I tako, ide Ani, ide i Vlahu! Lijepi dani za obitelj Petković i Tenis klub Libertas, koji je upotpunila još jedna članica kluba - Leticia Tarocco je, kao i Ana, u četvrtfinalu juniorskog ITF-a u Gospinom polju. 

04. svibanj 2024 23:36