StoryEditorOCM
TenisDUBROVKINJA U KANADI

Napustila Calgary, te krenula za Saguenay. Već se zna gdje će Lucija početi novu sezonu

Piše Tonči Vlašić
18. listopada 2024. - 22:41

Napustila je Lucija Ćirić Bagarić Calgary, nije uspjela s Jenny Durest iz Švicarske izboriti novu pobjedu, plasirati se u polufinale turnira parova, poraz od Amerikanki, Robin Andreson i Dalayne Hewitt s 3:6 i 4:6, a kako je ranije zaustavljena u pojedinačnoj konkurenciji, krenula je već za Montreal iz kojeg će potom prema sjeveru, do 380 kilometara udaljenog Saguenaya, grada na istoimenoj rijeci. 

Nakon nastupa na ITF-ovoj 75-ici u olimpijskom gradu, Calgary je bio domaćin ZOI 1988. godine, čeka je u Saguenayu nova ITF-ova 75-ica. Zatim će do Toronta, također na 75-icu, i to će biti sve za ovu sezonu što se tiče turnira. 

Lucija dva mjeseca čeka na novu pojedinačnu pobjedu, 35 ih je ostvarila ove 2024. godine, na početku godine nanizala ih je dvadeset i tri. Naravno, te pobjede su je dovele do TOP 200, igrala je zahvaljujući tome kvalifikacije posljednja tri Grand Slam turnira, i nastupala na WTA turnirima...

Suparnice su sad bolje, kvalitetnije. Unatoč pet poraza u nizu u singlu, skupila je dovoljno bodova, te ima osiguran nastup i u kvalifikacijama idućeg Grand Slama, Australian Opena

Ali, ako svoj negativan niz prekine već na iduća dva turnira u Kanadi, bit će novih bodova...

- Trenira se dobro. Nije izgubila jer je igrala slabo - istaknut će Lucijin otac Boris Ćirić Bagarić, te otkriva plan za novu sezonu. 

Ide u Australiju 22. prosinca. Hrvatska, kako sad stvari stoje, trebala bi igrati United Cup, koji se igra u Perthu i Sydneyju od 27. prosinca do 5. siječnja. Nakon nastupa za reprezentaciju Luciju čekaju kvalifikacije Australian Opena. Potom povratak u Europu. 

Ipak, prvo sad turnir u Saguenayu. Kako bi bilo lijepo zaključiti negativan niz.  

18. listopad 2024 22:41