StoryEditorOCM
TenisDUBROVKINJI DUPLA KRUNA

Nakon trijumfa u paru okrunila se Leticia Tarocco s još jednim naslovom državne prvakinje, onim najvrijednijim!

Piše Tonči Vlašić
1. veljače 2022. - 13:59

Treći set je odlučivao, a u njemu je sjajna bila Leticia Tarocco. Dubrovkinja je dobila u finalu HEP Dvoranskog juniorskog prvenstva Hrvatske četvrtu nositeljicu, Neru Tešankić iz osječke Olimpije, 6:7 (0), 6:4 i 6:1, te osvojila duplu krunu. Dan prije je s Niki Tomeljak iz Top Spina podigla pokal državne prvakinje u parovima, a sad je uzela i najvrijedniji naslov, te je tenisačica Raguse i pojedinačna juniorska dvoranska prvakinja Hrvatske.

Prvi naslov u karijeri Tarocco je osvojila 2018. godine, tad u uzrastu do 14 godina. Prošlu 2021. godinu zaključila je s naslovom državne dvoranske prvakinje u paru igrajući s Chiarom Jerolimov, tenisačicom Zadra 08, a sad je na tom istom prvenstvu, kojim je otvorena 2022. godine, napravila korak više, uzela je sve, obje krune su na njezinoj glavi.

16-godišnja Dubrovkinja je bila u ulozi šeste nositeljice prvenstva za igračice do 18 godina. U četvrtfinalu je dobila drugu nositeljicu (Manuellu Persson iz Kvarnera), u polufinalu treću nositeljicu (Liv Šumak iz HATK Mladost), a u finalu četvrtu.

Tarocco je na HEP Dvoranskom juniorskom prvenstvu, koje je održano u Ogulinu, dobila svih pet pojedinačnih mečeva, te tri meča u paru, dakle, slavila u svih osam mečeva, a zahvaljujući tome sad se može pohvaliti kako je u karijeri osvojila ukupno osam naslova državne prvakinje!

image
Leticia Tarocco
Tonči Vlašić

30. travanj 2024 10:43