StoryEditorOCM
TenisSJAJAN (DUBROVAČKI) DAN NA SVJETSKOM TURNIRU U GOSPINOM POLJU

Nakon što je padala kiša, pale su protivnice Ane Petković i Leticie Tarocco

Piše Tonči Vlašić
17. listopada 2023. - 23:29

Zbog kiše su prvi mečevi drugog dana glavnog turnira juniorskog ITF-a u Dubrovniku, svjetskog turnira, počeli u Gospinom polju tek iza 14 sati, pet sati kasnije nego je bilo planirano, i nije se moglo odmah igrati na svih pet terena jer se nisu svi osušili istom brzinom, te je došlo do promjene rasporeda, tko je na kojem terenu, i kad...

Ali, kad je počelo, te kad su potom svi tereni bili za pet nakon silnog truda, bačene nove zemlje, igralo se do kasno u noć, posljednji mečevi su se opet igrali pod svjetlima reflektora.

Dubrovački tenis je imao dvije svoje ‘male’ na terenu u utorak, 17. listopada, i obje su bile uspješne. Ana Petković i Leticia Tarocco su izborile 2. kolo, prolaz među 16 najboljih. Petković je trećoj nositeljici turnira, Jovani Grujić iz Srbije, prepustila tri gema (6:3 i 6:0), a Tarocco je poslala doma Kanađanku Havanu Kadi sa 6:0 i 7:6 (2).

image

Leticia Tarocco

Tonči Vlašić/
image

Kanađanka Havana Kadi

Tonči Vlašić/
image

Leticia Tarocco

Tonči Vlašić/

Petković je debi na jednom juniorskom ITF-u, a ovo su turniri za igračice do 18 godina, imala u RIjeci prije malo više od tri tjedna. Potom je igrala u Velom Lošinju, Poreču i sad je u svom Dubrovniku gdje se igra najjači turnir (Rijeka je bila J30, Veli Lošinj i Poreč spadaju u kategoriju J60, a Dubrovnik je J100). Meč protiv Grujić bio je dvanaesti meč u karijeri u ovoj konkurenciji 14-godišnje članice Libertasa i njezina deveta pobjeda, i, što svakako treba istaknuti, sve mečeve je igrala protiv starijih od sebe (Grujić je 17-godišnjakinja). U čak šest njih je dobila nositeljicu!

Tarocco je u Dubrovniku krenula iz kvalifikacija. Bio je ovo njezin treći meč u Gospinom polju. Sva tri je dobila bez izgubljeog seta. U dva meča kvalifikacija izgubila je samo dva gema.

U 2. kolu Petković igra protiv Rumunjke Iris Zbranca, dok Tarocco čeka bolju iz meča u kojem se sastaju peta nositeljica, Alžirka Maria Badache i Latvijka Marija Lauva.

Turnir na kojem nastupaju juniori i juniorke iz dvadeset i dvije države s tri kontinenta završava u nedjelju, 22. listopada. 

02. svibanj 2024 03:19