StoryEditorOCM
TenisBITKA ZA ČETVRTFINALE

Nakon pet poena u nizu imala je Ana Konjuh dvije set lopte u meču protiv Barbore Palicove

Piše Tonči Vlašić
28. ožujka 2024. - 12:35

Sve su to mečevi, kad se gleda kretanje rezultata, lopta, dvije na jednu odnosno drugu stranu, dvostruka servis pogreška, pokoja crta, ali to je tenis. Ana Konjuh je izgubila od Čehinje Barbore Palicove u 2. kolu ITF-ove 50-ice u Murskoj Soboti, na teren je izašla niti 12 sati nakon pobjede protiv Amerikanke Anne Rogers.

Palicova je na startu svladala Antoniu Ružić iz Međimurja, sad Konjuh sa 7:6 (6) i 6:3, te će igrati četvrtfinale.

Ana je u prvom setu imala u tie breaku niz od pet poena, od 1:4 izborila dvije set lopte, ali nije uspjela. U petom gemu drugog seta napravila je dvostruku servis pogrešku na break loptu Čehinje, u sedmom gemu vodila je s 30:0. U osmom gemu je napravila break, te ostala u igri, ali potom treći put u nizu izgubila servis iako je nakon 0:30 došla do izjednačenja, ali opet tako blizu, ali…

Konjuh je više od osam mjeseci bila zbog tko zna koje operacije u karijeri, koju je napravila nakon nastupa u Wimbledonu, van turnira. Jučer je u drugom meču nakon povratka ostvarila pobjedu. Od prethodne, koju je izborila na startu kvalifikacija trećeg Grand Slam turnira sezone, prošlo je 305 dana, a Rogers je svladala nakon što je Amerikanka u drugom setu imala meč loptu. Tad je Ana, kad je bilo ili-ili, pogodila. Danas nije.

Najvažnije je, opet je na terenima. Opet u akciji. Opet opasna. Opet je top u ruci. Protiv Rogers je ispalila devet aseva, protiv Palicove osam. Istina, bilo je i dosta dvostrukih servis pogrešaka, ali fali mečeva. Dugo je bila bez meča. 

25. travanj 2024 09:15